Ενημέρωση και δωρεάν εξέταση για τον καρκίνο του ήπατος

Η ενημερωτική εκστρατεία του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" για τον Καρκίνο του Ήπατος "ταξιδεύει" στη Ρόδο.

συκώτι ηπατίτιδα ήπαρ istock

Ο Καρκίνος του Ήπατος είναι ο 6ος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος παγκοσμίως και ο 4ος πιο θανατηφόρος, συνήθως ως απόρροια των μακροπρόθεσμων επιδράσεων της ιογενούς ηπατίτιδας. Παρόλη τη μεγάλη του επικινδυνότητα, εντούτοις δεν έχει λάβει την απαιτούμενη δημοσιότητα και πληροφορία. Ως αποτέλεσμα, οι παράγοντες κινδύνου για την ασθένεια παραμένουν άγνωστοι τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά την επιτυχημένη ενημερωτική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος "Δουλεύει για Σένα!", με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του Ήπατος (ΕΕΜΗ) και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ). 

Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας, παραμένει η ενημέρωση κυρίως του γενικού πληθυσμού για τους παράγοντες κινδύνου εμφάνισης της νόσου, υπογραμμίζοντας το καίριο μήνυμα για έγκαιρη εξέταση, ιδίως για τις ομάδες υψηλού ρίσκου. Επιπλέον ο βασικός πυλώνας, πάνω στον οποίο έχει σχεδιαστεί η νέα εκστρατεία ενημέρωσης, είναι η διασύνδεση και συνεργασία του "Προμηθέα” με τους κατά τόπους Συλλόγους Καρκινοπαθών στις πόλεις που θα επισκεφτούμε.

Από τις 11 ως και τις 15 Ιουλίου 2022, η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης θα βρίσκεται στο νησί της Ρόδου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Ρόδου "ΜΑΖΙ” και θα περιλαμβάνει:

1) Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος από την Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 μεταξύ 10:00 - 14:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, θα καλεί στο τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου Προμηθέα 211 0122 102 ώστε να υπάρχει ροή στα ραντεβού και συντονισμός ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός λόγω της πανδημίας.

2) Αποσκοπώντας στην περαιτέρω ενημέρωση ειδικού & γενικού πληθυσμού γύρω από το μήνυμα της έγκαιρης πρόληψης και εξέτασης, θα διοργανώσουμε εβδομαδιαία υπαίθρια δράση σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ρόδου στην πλατεία Κύπρου, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της εκστρατείας και προφορική ενημέρωση για τη νόσο σε περαστικούς. 

Το δρώμενο θα λάβει χώρα από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022 και μεταξύ των ωρών 10:00 – 13:00.
 

Η ενημερωτική εκστρατεία υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: AstraZeneca, Ipsen και Roche. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i