Πες αντίο στις βακτηριακές λοιμώξεις και τις μυκητιάσεις για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι

Εξοπλίσου με τα κατάλληλα εφόδια που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις τις διακοπές σου.

καλοκαίρι iStock

Είναι φυσιολογικό τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα κατά τη διάρκεια των διακοπών μας να θέλουμε να είμαστε λίγο πιο χαλαροί, με αποτέλεσμα να μην είμαστε το ίδιο προσεκτικοί και σε επιφυλακή. Άλλωστε, το έχουμε διεκδικήσει ύστερα από μία απαιτητική σεζόν και έναν δύσκολο χειμώνα, να αφήσουμε λίγο τον εαυτό μας ελεύθερο. Ωστόσο, δεδομένου ότι η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα, οφείλουμε να έχουμε κάνει κάποιες προεργασίες ώστε πράγματι να απολαύσουμε το φετινό καλοκαίρι χωρίς παρεμβολές και ανεπιθύμητες βακτηριακές λοιμώξεις και μυκητιάσεις που εμφανίζονται την περίοδο αυτή. Πώς θα το κάνουμε αυτό;

Είναι σύνηθες το καλοκαίρι να ελλοχεύουν περισσότεροι κίνδυνοι, από τη στιγμή που η θερμοκρασία ανεβαίνει και τα δεδομένα αλλάζουν, για παράδειγμα με τον πολλαπλασιασμό τοξικών λοιμογόνων παραγόντων, όπως και τη δική μας αφυδάτωση ή εφίδρωση που μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Προσέχουμε για να έχουμε

Προκειμένου λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να μην έχουμε κανένα άγχος για τις λοιμώξεις του καλοκαιριού, μπορούμε να έχουμε προνοήσει, επιλέγοντας τα κατάλληλα εφόδια. Το μυστικό βρίσκεται στα προβιοτικά που προστατεύουν το πεπτικό μας σύστημα και ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό μας. Εσύ τι γνωρίζεις για τα προβιοτικά της MedMelon;

Προβιοτικά και καλή υγεία

Η υγεία μας εξαρτάται από την συνύπαρξη των φιλικών και των παθογόνων βακτηρίων που υπάρχουν στον οργανισμό μας, με την ισορροπία αυτή να είναι ευαίσθητη και μεταβαλλόμενη, αφού τα καλά και τα κακά συναγωνίζονται για το ποιος θα επικρατήσει. Ενώ οι άνθρωποι ξεκινούν τη ζωή τους έχοντας ένα υγιές εντερικό περιβάλλον, η ηλικία, ο τρόπος ζωής και διάφοροι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η κακή διατροφή, το στρες, το χλωριωμένο νερό, οι ασθένειες, τα αντιβιοτικά που λαμβάνουμε μέσω τροφών ή για ιατρικούς λόγους, το αλκοόλ, οι γέννες με καισαρική τομή, οι ασθένειες των ταξιδιωτών κ.ά., ελαττώνουν τον πληθυσμό των φιλικών βακτηρίων. Έτσι, με το να συμπληρώσουμε στη διατροφή μας ένα μείγμα προβιοτικών, αυξάνουμε τον αριθμό των "φιλικών" που βελτιώνουν την εντερική υγεία και την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις παθήσεις.

Οι κατάλληλοι σύμμαχοι

Αν ταλαιπωρείσαι συχνά από ουλίτιδες, κακή αναπνοή και γενικότερα αντιμετωπίζεις προβλήματα με τη στοματική σου υγεία, που φέτος το καλοκαίρι προτιμάς να μην εμφανιστούν, το Super 5 της Med Melon θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση. Είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσεις τα φιλικά βακτήρια και να έρθεις σε μία πρώτη επαφή με τα προβιοτικά, αφού πρόκειται για μία χαμηλή δόση ενώ παράλληλα η νόστιμη παστίλια από φυσικό βατόμουρο, που λιώνει στο στόμα, ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Πιο αναλυτικά, το προϊόν στοχεύει στην προστασία του άνω πεπτικού συστήματος (στόμα, λαιμός, οισοφάγος) με το να καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν δυσάρεστη αναπνοή και τα παθογόνα που καταλήγουν σε ουλίτιδα, τερηδόνα, φλεγμονές, άφθες και στοματίτιδα. Παράλληλα, χτίζεται η ανοσία σε λαιμό και οισοφάγο και είναι ιδανικό για τους ταξιδιώτες.

med melon

Από την άλλη, αν έχεις μία ευαισθησία στο ουροποιητικό, με τις λοιμώξεις να επιμένουν ή συμβαίνει να αντιμετωπίζεις το σύνδρομο της αυξημένης εντερικής διαπερατότητας –κοιλιοκάκη- τότε το Super 8 Microbiota της Med Melon, δεν πρέπει να λείπει από τη βαλίτσα σου. Ειδικότερα, το προϊόν βοηθά στην άμυνα του οργανισμού κατά των μυκητιακών και βακτηριακών λοιμώξεων, ενώ καταστέλλει την ανάπτυξη μυκήτων που προκαλούν τις κολπικές – γυναικολογικές λοιμώξεις, με τις οποίες όλες μας έχουμε βρεθεί αντιμέτωπες κάποια στιγμή στη ζωή μας. Με 8 βακτηριακές καλλιέργειες, ειδικά προορισμένες για την αντιμετώπιση μυκητιάσεων και Candida με μεγάλη συγκέντρωση L. Acidophilus, το Super 8 σού προσφέρει την ανεμελιά που χρειάζεσαι στις διακοπές σου.

MedMelon
MedMelon

Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να θυμάσαι να λαμβάνεις τα προβιοτικά σου, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις ανάγκες του οργανισμού σου, βρίσκοντας αρχικά το συμπλήρωμα που ταιριάζει στην περίπτωσή σου και περνώντας εν τέλει ένα ξέγνοιαστο και ασφαλές καλοκαίρι.

Useful Info: Το προϊόντα παρασκευάζονται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθενται από τη MedMelon. Μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i