Χάρισε το καλύτερο σε σένα και το μωρό σου

Όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό σου κατά τη διάρκεια του θηλασμού.

θηλασμός iStock

Όλη την περίοδο της εγκυμοσύνης πρόσεχες τη διατροφή σου και προσπαθούσες να κάνεις σωστότερες επιλογές, δεδομένου ότι οτιδήποτε έτρωγες, κατέληγε και στο μωρό σου. Και παρά το γεγονός πως γέννησες, η σύνδεση αυτή δεν θα σταματήσει, αφού κατά τη διάρκεια του θηλασμού εξακολουθείς να είσαι η κύρια πηγή θρεπτικών συστατικών για το παιδί σου.

Εσύ γνωρίζεις ποια είναι τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που το μωρό σου πρέπει να λαμβάνει καθημερινά; Αν όχι, συνέχιζε να διαβάζεις. 

  • Βιταμίνη Α: Γνώριζες πως τα βρέφη γεννιούνται με πολύ χαμηλά επίπεδα Βιταμίνης Α; Τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τα μωρά έχουν ανάγκη από ενισχυμένη ποσότητα της βιταμίνης αυτής, δεδομένου ότι συνδέεται με το ανοσοποιητικό τους σύστημα, αλλά και την οπτική τους ικανότητα. 
  • Βιταμίνες C & Ε: Αν και σου φαίνεται παράξενο, τα μωρά πράγματι μπορεί να βιώσουν οξειδωτικό στρες, όπως συμβαίνει και με τις μαμάδες. Οι βιταμίνες C & Ε είναι απαραίτητες στα πρώτα στάδια της ζωής ενός παιδιού, καθώς αυξάνουν την περιεκτικότητα του μητρικού γάλακτος σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Από την άλλη, θωρακίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα ενάντια στα βακτήρια και τους ιούς, ενώ συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης. Μην ξεχνάμε πως η βιταμίνη C έχει ουσιαστικό ρόλο στον σχηματισμό του κολλαγόνου, όσο ενισχύει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, των χόνδρων, του δέρματος, των δοντιών και των ούλων. Από την άλλη, η βιταμίνη Ε παίζει σημαντικό ρόλο στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων.
  • Σύμπλεγμα Βιταμινών Β: Δεδομένου ότι το ανοσοποιητικό είναι το πιο σημαντικό σε ό,τι αφορά τον οργανισμό των μωρών, αλλά και των μαμάδων, το σύμπλεγμα Βιταμινών Β είναι ό,τι χρειάζονται για την ενίσχυση της σωστής λειτουργίας του. Παράλληλα, έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες κατά τον θηλασμό, αλλά και να βελτιώσει την ψυχολογική λειτουργία της θηλάζουσας μητέρας.
  • Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (DHA & EPA): Παρά την παραφιλολογία που υπάρχει για τα λιπαρά, υπάρχουν εκείνα που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Ο λόγος για τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (DHA & EPA) - που προσλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω της διατροφής - τα οποία είναι εξαιρετικά θρεπτικά συστατικά και αναντικατάστατα για τον οργανισμό μας. Πιο αναλυτικά, το DHA είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό των ιστών του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, βελτιώνοντας τη γνωσιακή λειτουργία στα βρέφη που θηλάζουν, ενώ παράλληλα ενισχύει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα των ματιών, προάγοντας την οπτική οξύτητα. Να σημειωθεί πως πολλές θηλάζουσες μητέρες είχαν αυτή την ωφέλιμη επίδραση με ημερήσια πρόσληψη 200 mg DHA.
  • Ταυρίνη: Όσο κι αν δεν το έχεις ξανακούσει το όνομα αυτό, πρόκειται για το 2ο σε αναλογία αμινοξύ στο μητρικό γάλα, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στα πρώτα στάδια της ανάπτυξης του εγκεφάλου των βρεφών και τη μετέπειτα ικανότητα μάθησης των παιδιών. Ταυτόχρονα, η ταυρίνη θεωρείται σημαντική καθώς συμβάλλει στην ανάπτυξη του φωτοϋποδοχέα του αμφιβληστροειδούς, όσο και στην προστασία του από κυτταρικές βλάβες.
  • Ασβέστιο: Το γνωρίζεις καλά πως το ασβέστιο είναι αναγκαίο για τη σωστή ανάπτυξη υγιών οστών και δοντιών, τόσο για την ίδια τη μητέρα, όσο και για το μωρό. 

Τα περισσότερα από τα συστατικά προσλαμβάνονται από τη διατροφή, αλλά αυτό που θα συνειδητοποιήσεις σχετικά γρήγορα, το οποίο θα σου επισημάνει σίγουρα και ο γιατρός σου, είναι ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να καλυφθούν οι αυξημένες διατροφικές ανάγκες αποκλειστικά και μόνο από τη σωστή διατροφή. Επομένως, η απουσία τους όχι μόνο θα επιβαρύνει τη δική σου υγεία, αλλά μεγάλο πλήγμα θα δεχθεί και το μητρικό γάλα σου, το οποίο δεν θα είναι ποιοτικό. 

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να σε πιάσει πανικός καθώς υπάρχει τρόπος να λάβεις εσύ και το μωρό σου όλα τα παραπάνω θρεπτικά συστατικά και μάλιστα στις κατάλληλες ποσότητες για τη βέλτιστη ανάπτυξή του. Την απάντηση στο ζήτημα αυτό δίνει το εξειδικευμένο πολυβιταμινούχο σκεύασμα Iofolen Lactancia, με σύνθεση που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τις τρέχουσες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες, και εξασφαλίζει την υγεία της μητέρας και τη βέλτιστη ανάπτυξη του μωρού.

iofolen

Ειδικότερα, το Iofolen® Lactancia είναι ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του θηλασμού. πράγμα που σημαίνει πως περιλαμβάνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία όπως Ασβέστιο, Βιταμίνη Α, Βιταμίνες C & E, Ταυρίνη & Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, τα οποία συντελούν στην ανάπτυξη των οστών, των οφθαλμών και του εγκεφάλου του μωρού, ενισχύοντας την ικανότητα μάθησης. Παράλληλα, τα θρεπτικά συστατικά του Iofolen® Lactancia αυξάνουν τις συγκεντρώσεις σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις, ενώ σύμφωνα με έρευνες τα θρεπτικά συστατικά του Iofolen® lactancia μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Good to know: Στην οικογένεια Iofolen θα βρεις και το Iofolen που είναι κατάλληλο για την περίοδο της εγκυμοσύνης, αφού προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, στην καλύτερη έκβαση της κύησης και στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της μητέρας.

 

 

Τώρα λοιπόν ξέρεις τι πρέπει να προσέξεις!

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μια ισορροπημένης δίαιτας. (Αρ Γνωστ. ΕΟΦ: IOFOLEN: 48265/13-07-2007, IOFOLEN LACTANCIA:20028/26-2-2016. Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.)

www.iofolen.gr
www.italfarmaco.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i