Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει την ομοιοπαθητική Ιατρική

Η παραδοσιακή ιατρική έχει τις ρίζες της στους φυσικούς πόρους των κοινοτήτων.

ομοιοπαθητική unsplash

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει αρχίσει να εγκρίνει εναλλακτικές ιατρικές μεθόδους - ορισμένα από αυτά έχουν δεχθεί επιθέσεις από τον σύγχρονο ιατρικό κόσμο. Τώρα ο ΠΟΥ άρχισε να ενθαρρύνει το κοινό να εξερευνήσει αυτές τις θεραπευτικές μεθόδους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την περασμένη εβδομάδα, κατονομάζοντας ρητά την ομοιοπαθητική ιατρική ως βασικό πυλώνα. "Για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο η παραδοσιακή ιατρική είναι η πρώτη τους στάση για την υγεία και την ευημερία", έγραψε ο ΠΟΥ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Η παραδοσιακή ιατρική έχει τις ρίζες της στις γνώσεις των αυτοχθόνων και στους φυσικούς πόρους των κοινοτήτων. Αποτελεί αναπόσπαστο μέσο για την υγεία στα νοικοκυριά εδώ και αιώνες. Ο ΠΟΥ εργάζεται για την ενίσχυση της τεκμηριωμένης βάσης της παραδοσιακής ιατρικής, ενισχύοντας την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά της", συνέχισε ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Ο διεθνής ιατρικός οργανισμός υπεραμύνθηκε των ακόλουθων ως παραδείγματα εναλλακτικών μεθόδων: του βελονισμού, της αγιουρβέδα, της βοτανοθεραπείας, της ομοιοπαθητικής, της φυσιοπαθητικής, της οστεοπαθητικής,της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και της ιατρικής Unani.

Η ομοιοπαθητική αναπτύχθηκε το 1796 από τον Γερμανό γιατρό Σάμουελ Χάνεμαν. 

Ο ΠΟΥ δημοσίευσε την έγκρισή του για τα εναλλακτικά φάρμακα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προς υποστήριξη του νέου "Παγκόσμιου Κέντρου Παραδοσιακής Ιατρικής", που ιδρύθηκε το 2020 υπό την καθοδήγηση της ινδικής κυβέρνησης.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i