Μπορεί να μην γερνάμε με έναν γραμμικό τρόπο, αλλά αντίθετα με "εκρήξεις", συμπεριλαμβανομένης της μέσης δεκαετίας των 40 και των αρχών των 60, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Συνήθως θεωρούμε τη γήρανση ως μια σταθερή διαδικασία, αλλά τα σώματά μας μπορεί να γερνούν μη γραμμικά, με ορισμένους τύπους μορίων στο σώμα μας να αυξάνονται ή να μειώνονται δραματικά όταν οι άνθρωποι φτάνουν στα μέσα της δεκαετίας των 40, και ξανά στις αρχές της δεκαετίας των 60, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Aging.
"Δεν αλλάζουμε απλώς σταδιακά με την πάροδο του χρόνου, υπάρχουν κάποιες πραγματικά δραματικές αλλαγές", δήλωσε ο Michael Snyder, καθηγητής γενετικής στη Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ και ανώτερος συγγραφέας της μελέτης, σε μια περιγραφή της έρευνας στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. "Αποδεικνύεται ότι τα μέσα της δεκαετίας των 40 είναι μια περίοδος δραματικών αλλαγών, όπως και οι αρχές της δεκαετίας των 60", όπως μεταδίδει η USA TODAY.
Τι έδειξε η νέα έρευνα για τη γήρανση;
Διάβασε περισσότερα στο thetoc.gr
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr