Έχεις κενά μνήμης; Μάλλον ο εγκέφαλός σου λειτουργεί άψογα!

Νέα έρευνα συνδέει τα κενά μνήμης με την καλή εγκεφαλική λειτουργία. Κι εσύ που νόμιζες ότι γίνεσαι υποψήφια για πρώιμο Αλτσχάιμερ...

forgetful-brainy-girl-trying-to-remember-her-clever-idea-picture-id914739016 Credit:nicoletaionescu

Αν σε ανησυχούν τα κενά μνήμης -τι μέρα είναι, είπαμε;- και πιστεύεις ότι μπορεί να αποτελούν συμπτώματα Αλτσχάιμερ, τα νέα θα σε ανακουφίσουν.

Κενά μνήμης - συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες

Ποια ταινία είδες το προηγούμενο Σαββατοκύριακο; Πώς λένε το συμμαθητή σου που συνάντησες τις προάλλες; Πού άφησες τα κλειδιά του αυτοκινήτου. Οι παραπάνω -και άλλες αντίστοιχες- αποτελούν δευτερεύουσας σημασίας πληροφορίες, που συνήθως ξεχνάς και μετά εκνευρίζεσαι. Συμβαίνουν όμως όχι μόνο σε σένα αλλά και στους περισσότερους.

Τι λέει η νευροεπιστήμη για τα κενά μνήμης

Μέχρι σήμερα οι νευροεπιστήμονες πίστευαν ότι η αδύναμη μνήμη είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας στους μηχανισμούς του εγκεφάλου. Σύμφωνα όμως με τους Paul Frankland και Blake Richards, καθηγητές του Πανεπιστημίου του Τορόντο, ο στόχος της μνήμης δεν είναι να αποθηκεύει όσο το δυνατό περισσότερες πληροφορίες. Αντίθετα, προσπαθεί να συγκρατεί μόνο τις πιο χρήσιμες ώστε να καθοδηγεί τη λήψη αποφάσεων. Επομένως, τα κενά μνήμης μάλλον αποδεικνύουν ότι ο εγκέφαλός σου κάνει καλά τη δουλειά του!

Διάβασε επίσης: Γυναικεία μνήμη: Eνίσχυσέ τη με 5 εύκολους τρόπους

Διάβασε επίσης: Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για τη μνήμη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i