Νιώσε ψυχολογικά καλύτερα σε λιγότερο από 15 λεπτά

Απλά tricks που θα σε βοηθήσουν να αποσυμπιεστείς και να επανέλθεις δριμύτερη.

ηρεμία iStock

Όσο ψύχραιμη κι αν είσαι, με υπομονή που άλλοι θαυμάζουν, έρχονται κάποιες στιγμές που φτάνεις στα όρια σου ή νιώθεις μπλοκαρισμένη και χρειάζεσαι επειγόντως ένα διάλειμμα. Είτε λοιπόν βρίσκεσαι στη δουλειά ή στο σπίτι, υπάρχουν κάποια μικρά tricks που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να σταματήσεις να νιώθεις πως τα συναισθήματά σου θα σε καταπιούν. 

1. Βγες έξω / Κάνε μία βόλτα

Το να βγεις έξω σε συνδυασμό με τον ήλιο, θα σου χαρίσουν νέο αέρα και θα επαναπρογραμματίσουν τον εγκέφαλό σου. Προσπάθησε να βρεις χώρους με αρκετό πράσινο, οι οποίοι, σύμφωνα με έρευνες, έχουν τη δυνατότητα να σου προσφέρουν περισσότερη ενέργεια και λιγότερο στρες. Μπορείς μάλιστα να κάνεις και μία βόλτα γύρω από το τετράγωνο και θα δεις πως γυρνώντας θα έχεις βρει τη λύση που έψαχνες στο πρόβλημά σου. 

2. Γέλα δυνατά

Ακόμα κι αν δεν έχεις όρεξη, διάβασε κάτι αστείο ή δες ένα βίντεο του αγαπημένου σου κωμικού. Το γέλιο, εκτός του ότι σε βγάζει από την κακή διάθεση, ενεργοποιεί την καρδιά, τους πνεύμονες και τους μύες, ενώ δίνει εντολή στον εγκέφαλο να απελευθερώσει περισσότερες ενδορφίνες, τις ορμόνες της χαράς.

3. Κάνε διαλογισμό

Δεν χρειάζεται να κάνεις ένα ολόκληρο session του μισαώρου, παρά απλά μπορείς για λίγα λεπτά να κάτσεις ήσυχα, να κλείσεις τα μάτια σου και να επικεντρωθείς στην αναπνοή σου. Προσπάθησε να μην αποσπάσεις την προσοχή σου και θα δεις πως στο τέλος θα έχεις μια πιο θετική στάση και νέα ενέργεια για να συνεχίσεις αυτό που έκανες. 

4. Βάλε λίγη μουσική

Διάλεξε τα αγαπημένα σου κομμάτια που σε ηρεμούν και προσπάθησε να χαλαρώσεις. Σύμφωνα με έρευνες, η μουσική έχει θετική επίδραση στην ψυχολογία κάθε ατόμου, αφού μειώνει το άγχος και τον πόνο. Αν σου κάνει κέφι, μπορείς να χορέψεις και λίγο.

5. Επικοινώνησε με έναν φίλο 

Είτε τηλεφωνικά ή μέσω μηνυμάτων κάνε ένα διάλειμμα για να επικοινωνήσεις με ανθρώπους που σου προσφέρουν υποστήριξη. Όπως εξηγούν έρευνες, οι καλύτερες σχέσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να γίνεις πιο χαρούμενος.

6. Κάνε stretching

Τεντώσου ή κάνε ένα διάλειμμα για ασκήσεις yoga καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία, ο τρόπος αυτός βοηθά στη μείωση του στρες, στέλνοντας περισσότερο αίμα στους μύες.

7. Αγκάλιασε κάποιον

Είτε προέρχεται από φίλο ή κάποιο μέλος της οικογένειάς σου, η αγκαλιά που θα σου προσφέρει θα σε ανεβάσει, αφού σύμφωνα με έρευνες θα μειώσει τη δυσφορία που νιώθεις, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει και στο ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i