Αποκαλύφθηκε το ρόφημα που μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου και βελτιώνει την υγεία του εντέρου!

Ένας φυσικός τρόπος να μειώσουμε το σάκχαρο στο αίμα και να έχουμε πιο υγιές έντερο φαίνεται πως είναι άμεσα διαθέσιμος στο σπίτι μας, σύμφωνα με νέα έρευνα που υπογράμμισε τα οφέλη του.

κοπέλα πίνει πράσινο τσάι iStock

Όσο κι αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, μία έρευνα κατέληξε στο ρόφημα που απ' ότι δείχνουν τα στοιχεία προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό, ανάμεσα στα οποία συναντάμε τη μείωση του σακχάρου στο αίμα χωρίς φάρμακα και την καλή λειτουργία του εντέρου. Ας λυθεί, όμως, το μυστήριο. Ο λόγος για το πράσινο τσάι, το οποίο σύμφωνα με την έρευνα του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο, αν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση μπορεί να βελτιώσει τη γενικότερη εικόνα του οργανισμού σου. 

Διαβάστε Επίσης

Πράσινο τσάι & καλή υγεία

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πράσινο τσάι συνδέεται με σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, αφού παλαιότερες έρευνες είχαν συνδέσει τη δράση του ροφήματος με την υγεία της καρδιάς, δεδομένου ότι έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα της "κακής" χοληστερόλης LDL. Παράλληλα, το πράσινο τσάι θεωρείται πως συμβάλλει στην υγεία του εγκεφάλου, τη βελτίωση της διάθεσης και του ύπνου, όπως και στην αποβολή του στρες. 

Διαβάστε Επίσης

Τα οφέλη του στη λειτουργία του εντέρου και τα επίπεδα σακχάρου

Η νέα έρευνα που αποτέλεσε η συνέχεια μίας παλαιότερης μελέτης από το 2019, εξέτασε την υγεία του εντέρου 40 συμμετεχόντων, οι μισοί από τους οποίους είχαν μεταβολικό σύνδρομο. Το μεταβολικό σύνδρομο πρόκειται για ένα σύνολο μεταβολικών διαταραχών που συνδέεται με υψηλή πίεση, υψηλή χοληστερόλη και υψηλό σάκχαρο. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες κατανάλωναν εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού για 28 ημέρες, στο τέλος των οποίων έλαβαν πλασίμπο. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όλοι οι συμμετέχοντες είχαν βελτιωμένη εικόνα σε ό,τι αφορά το σάκχαρο, με μειωμένα επίπεδα, και τις φλεγμονές του εντέρου. Παράλληλα, το τσάι φαίνεται να βοήθησε και όσους έπασχαν από το σύνδρομο του διαρρέοντος εντέρου, που απελευθερώνει τις τοξίνες στο κυκλοφορικό σύστημα και αυξάνει τις φλεγμονές στο σώμα.

Πόσο πράσινο τσάι πρέπει να πίνουμε;

Η εν λόγω έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση του πράσινου τσαγιού πρέπει να είναι καθημερινή συνήθεια και μάλιστα η ποσότητα να αγγίζει τα 5 φλιτζάνια. Πριν ξαφνιαστείς, θυμήσου πως το πράσινο τσάι δεν έχει την ίδια ποσότητα τεΐνης με το μαύρο και φυσικά πολύ λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Αν σκεφτούμε πως η επιτρεπτή ημερήσια κατανάλωση καφεΐνης φτάνει τα 400 mg σύμφωνα με το Mayo Clinic, τα 140 mg που περιλαμβάνουν οι 4 κούπες πράσινου τσαγιού δεν είναι τίποτα. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

ΥΓΕΙΑ Τρι, 23 Απρ 2024

Κατάθλιψη: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο τέλος;

Νεότερα δεδομένα από τους ειδικούς της ψυχικής υγείας, έρευνες προς καινούριες κατευθύνσεις και μια πρωτοποριακή γενιά φαρμάκων δείχνουν πως ήδη ζούμε τα πρώτα βήματα μιας επανάστασης στη θεραπεία της ασθένειας. Με τα τελευταία στατιστικά της προηγούμενης χρονιάς να βγάζουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση -με επιπολασμό κατάθλιψης 6,52%, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη-, φαίνεται πως αυτά τα καλά νέα τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i