5 τροφές για να αποφύγεις κρυολόγημα και γρίπη

5 τροφές που θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις αυτή την εποχή της γρίπης χωρίς κρυώματα και χωρίς να αρρωστήσεις.

13.11.2017

Όλοι πάσχουμε από δεκάδες κρυώματα το χρόνο και σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, υπάρχουν περισσότεροι από 200 ιοί που τα προκαλούν. Στο χειρότερο σενάριο, ένα κρύωμα μπορεί να σε στείλει στο νοσοκομείο με πνευμονία, με μια μόλυνση στο αυτί ή με μια κρίση άσθματος.

Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που κολλούν τον ιό της γρίπης κάθε χρόνο και περίπου 200.000 άνθρωποι αναπτύσσουν επιπλοκές τόσο σοβαρές που χρειάζεται να εισαχθούν στο νοσοκομείο, ενώ σχεδόν 36.000 άνθρωποι πεθαίνουν από τη γρίπη.

Φυσικά και υπάρχουν πολλά φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης στα ράφια των φαρμακείων, αλλά δε λειτουργούν πάντα αμέσως.
Ευτυχώς, μπορείς να αντιμετωπίσεις τις ιώσεις αυτές του φθινοπώρου και του χειμώνα με κάποιες τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Συνέχισε να διαβάζεις για να ανακαλύψεις ποιες τροφές υπάρχουν στη λίστα από τον James A. Duke, Ph.D., συγγραφέα του βιβλίου The Green Pharmacy Guide to Healing Foods.

 

 

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

γυναίκα fitness καρδιά
Yγιής καρδιά: Πώς θα κρατήσεις μακριά τα καρδιαγγειακά νοσήματα (ναι, αφορούν κι εμάς τις γυναίκες!)

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Αν η υγιής καρδιά είναι και ο δικός σου στόχος, μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου. 

μάτια οφθαλμίατρος
Ελιά στο μάτι: Πώς μοιάζει, τι είναι και πότε πρέπει να αφαιρείται ο σπίλος

Πώς θα αναγνωρίσεις μια ελιά στο μάτι και τι σημαίνει για την υγεία σου; 

Ασκείς ιατρικό επάγγελμα; Να πώς μπορείς να εργαστείς στο εξωτερικό

Σκέφτεσαι να εργαστείς σε τομείς υγείας στο εξωτερικό; Ενημερώσου για πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες στα Careers in White.

Μήπως έχεις φαγούρα εκεί κάτω;

Ο κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή σίγουρα δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα και οπωσδήποτε δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.

ζευγάρι σεξ κρεβάτι
Πόνος στη διάρκεια του σεξ; Να τι μπορείς να κάνεις

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ δεν σου χαλάει μόνο την ερωτική διάθεση, μπορεί και να σχετίζεται με ενδομητρίωση, μία κατάσταση που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. 

Πρέπει να κάνεις εξέταση για ηπατίτιδα C; Κάνε το online τεστ και σε 5′ θα έχεις την απάντηση

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν εμβόλια για την ηπατίτιδα και πως ακόμη κι αν η εξέταση για ηπατίτιδα βγει θετική υπάρχει αποτελεσματική και εύκολη θεραπεία;

#shapegreece