Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις εάν πιστεύεις ότι πρόκειται να αρρωστήσεις

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις εάν πιστεύεις ότι πρόκειται να αρρωστήσεις. Ποιο πιστεύεις πως είναι και ποια είναι η πραγματικότητα.

14.11.2017

εχεις διαβασει

Μήπως η συνάδελφος έπρεπε να έρθει πριν από μερικές ημέρες στη δουλειά άρρωστη; Και τώρα δυστυχώς εσύ έχεις αρχίσει να βήχεις, να ρουφάς μύξες και να φτερνίζεσαι, βλέποντας και το δικό σου κρυολόγημα να πλησιάζει κι ετοιμάζεσαι να αρρωστήσεις. Αλλά, μην αγχώνεσαι. Υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να το αντιμετωπίσεις προτού σε καταβάλει: Πρέπει να κοιμηθείς.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Sleep, τα μικρόβια που προκαλούν τα κοινά κρυολογήματα υπάρχουν βασικά παντού γύρω σου. Αυτό όμως που σε κάνει υπερευαίσθητη σε αυτά είναι ο αριθμός των ωρών που κοιμάσαι κάθε βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Το κρυολόγημα σε έριξε στο κρεβάτι; Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Για παράδειγμα, εάν ο μέσος όρος σου είναι πέντε με έξι ώρες, τότε έχεις κατά τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσεις σε σχέση με κάποιον που κοιμάται τουλάχιστον επτά.

Ο λόγος; Όσο πιο ξεκούραστη είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι για το σώμα σου να καταπολεμήσει τους ιούς και τη μύτη σου που άρχισε να τρέχει πάλι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Να πώς νικούν το κρυολόγημα οι γιατροί: Το πλάνο 5 ημερών βήμα βήμα

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος στο γραφείο ή στο περιβάλλον σου θα αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κρυολογήματος, μην φοβάσαι: Απλώς επισκέψου το κρεβάτι σου λίγο νωρίτερα το βράδυ και ξεκουράσου καλά. Τόσο απλά!

Editor's Picks

Περισσότερα από Υγεία

γυναίκα fitness καρδιά
Yγιής καρδιά: Πώς θα κρατήσεις μακριά τα καρδιαγγειακά νοσήματα (ναι, αφορούν κι εμάς τις γυναίκες!)

Η 29η Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς. Αν η υγιής καρδιά είναι και ο δικός σου στόχος, μάθε όσα πρέπει να γνωρίζεις για την υγεία τη δική σου και των αγαπημένων σου. 

μάτια οφθαλμίατρος
Ελιά στο μάτι: Πώς μοιάζει, τι είναι και πότε πρέπει να αφαιρείται ο σπίλος

Πώς θα αναγνωρίσεις μια ελιά στο μάτι και τι σημαίνει για την υγεία σου; 

Ασκείς ιατρικό επάγγελμα; Να πώς μπορείς να εργαστείς στο εξωτερικό

Σκέφτεσαι να εργαστείς σε τομείς υγείας στο εξωτερικό; Ενημερώσου για πιθανές επαγγελματικές ευκαιρίες στα Careers in White.

Μήπως έχεις φαγούρα εκεί κάτω;

Ο κνησμός στην ευαίσθητη περιοχή σίγουρα δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα και οπωσδήποτε δεν μπορείς να τον αγνοήσεις.

ζευγάρι σεξ κρεβάτι
Πόνος στη διάρκεια του σεξ; Να τι μπορείς να κάνεις

Ο πόνος στη διάρκεια του σεξ δεν σου χαλάει μόνο την ερωτική διάθεση, μπορεί και να σχετίζεται με ενδομητρίωση, μία κατάσταση που χρειάζεται ιατρική παρέμβαση. 

Πρέπει να κάνεις εξέταση για ηπατίτιδα C; Κάνε το online τεστ και σε 5′ θα έχεις την απάντηση

Γνωρίζεις ότι υπάρχουν εμβόλια για την ηπατίτιδα και πως ακόμη κι αν η εξέταση για ηπατίτιδα βγει θετική υπάρχει αποτελεσματική και εύκολη θεραπεία;

#shapegreece