Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις εάν πιστεύεις ότι πρόκειται να αρρωστήσεις

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις εάν πιστεύεις ότι πρόκειται να αρρωστήσεις. Ποιο πιστεύεις πως είναι και ποια είναι η πραγματικότητα.

16.02.2019

εχεις διαβασει

ύπνος γυναίκα κουβέρτα υγεία

Μήπως η συνάδελφος έπρεπε να έρθει πριν από μερικές ημέρες στη δουλειά άρρωστη; Και τώρα δυστυχώς εσύ έχεις αρχίσει να βήχεις, να ρουφάς μύξες και να φτερνίζεσαι, βλέποντας και το δικό σου κρυολόγημα να πλησιάζει κι ετοιμάζεσαι να αρρωστήσεις. Αλλά, μην αγχώνεσαι. Υπάρχει ένας απλούστατος τρόπος να το αντιμετωπίσεις προτού σε καταβάλει: Πρέπει να κοιμηθείς.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό Sleep, τα μικρόβια που προκαλούν τα κοινά κρυολογήματα υπάρχουν βασικά παντού γύρω σου. Αυτό όμως που σε κάνει υπερευαίσθητη σε αυτά είναι ο αριθμός των ωρών που κοιμάσαι κάθε βράδυ.

Διάβασε επίσης: Το κρυολόγημα σε έριξε στο κρεβάτι; Τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις

Για παράδειγμα, εάν ο μέσος όρος σου είναι πέντε με έξι ώρες, τότε έχεις κατά τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να κρυολογήσεις σε σχέση με κάποιον που κοιμάται τουλάχιστον επτά.

Ο λόγος; Όσο πιο ξεκούραστη είσαι, τόσο πιο εύκολο είναι για το σώμα σου να καταπολεμήσει τους ιούς και τη μύτη σου που άρχισε να τρέχει πάλι.

Διάβασε επίσης: Να πώς νικούν το κρυολόγημα οι γιατροί: Το πλάνο 5 ημερών βήμα βήμα

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος στο γραφείο ή στο περιβάλλον σου θα αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κρυολογήματος, μην φοβάσαι: Απλώς επισκέψου το κρεβάτι σου λίγο νωρίτερα το βράδυ και ξεκουράσου καλά. Τόσο απλά!

[related id="113158"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece