Δυνατό ανοσοποιητικό με αυτές τις εναλλακτικές θεραπείες

Ποιες είναι οι εναλλακτικές θεραπείες που μπορεί να σου εξασφαλίσουν δυνατό ανοσοποιητικό; Ανακάλυψέ τες εδώ!

γυναίκα ευτυχία υγεία evgenyatamanenko

Συνεργάστηκαν ο Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, νευρολόγος – MSc στην Κλασική Ομοιοπαθητική, Δημήτριος Μαύρος, φυσικοπαθητικός με εξειδίκευση στη ρεφλεξολογία και στο βελονισμό, Μαρία Σαρλέ, φυσικοθεραπεύτρια

Το ήξερες πως υπάρχουν εναλλακτικές θεραπείες που μπορεί να σου προσφέρουν δυνατό ανοσοποιητικό; Ανακάλυψε την εναλλακτική εκδοχή για να μη σε ρίξουν κάτω οι χειμερινές ιώσεις και η γρίπη!

Ομοιοπαθητική

Είναι η κατεξοχήν θεραπευτική, αναγνωρισμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέθοδος ενίσχυσης συνολικά του αμυντικού μηχανισμού του οργανισμού. Όπως επισημαίνει ο Δημοσθένης Παπαμεθοδίου, νευρολόγος – MSc στην Κλασική Ομοιοπαθητική, ως ολιστικά, χωρίς τις παρενέργειες των χημικών φαρμάκων, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα επιδρούν και στα τρία επίπεδα του οργανισμού – σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό. Επιπλέον, τον ενισχύουν ώστε να αντεπεξέρχεται με επιτυχία στις διάφορες μορφές στρες που αντιμετωπίζει. Η ομοιοπαθητική θα σου είναι χρήσιμη τόσο στην αντιμετώπιση οξέων λοιμώξεων – ανώτερου και κατώτερου αναπνευστικού, ουροποιητικού, γαστρεντερικού κ.λπ.– όσο και στην πρόληψή τους.

Διάβασε επίσης: Έξαρση γρίπης: Eνίσχυσε το ανοσοποιητικό σου φυσικά!

Διάβασε επίσης: Οι εναλλακτικές θεραπείες των classic σταρ του Χόλιγουντ

Βελονισμός

Η ενίσχυση της αμυντικής ικανότητας και η αύξηση της δυνατότητας ανοσοβιολογικής απάντησης του οργανισμού αποτελούν μερικές από τις βασικές δράσεις του. Στη διάρκεια της συνεδρίας, ειδικές βελόνες τοποθετούνται σε επιφανειακούς ή εν τω βάθει ιστούς του σώματος ή σε ειδικά επιλεγμένες ευαίσθητες ή επώδυνες στην πίεση δερματικές περιοχές, με στόχο τη θεραπευτική αντιμετώπιση λειτουργικών, αναστρέψιμων παθήσεων, συνδρόμων ή συμπτωμάτων.

Ρεφλεξολογία

Από τις πιο διαδεδομένες ολιστικές θεραπείες, στοχεύει στην επίδραση, μέσω ειδικών πιέσεων, στα αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στο πέλμα, το αφτί και το χέρι και σε άλλες περιοχές του σώματος. Όπως τονίζει ο Δημήτριος Μαύρος, φυσικοπαθητικός με εξειδίκευση στη ρεφλεξολογία και στο βελονισμό, δεν εφαρμόζεται μόνη της για να αντιμετωπίσει ξεχωριστά συγκεκριμένες παθήσεις, αλλά για να δυναμώσει ολόκληρο τον οργανισμό, ώστε να αρχίσει να θεραπεύεται μόνος του. Μερικά από τα βασικά αποτελέσματά της είναι η ενίσχυση του ανοσοποιητικού, καθώς και η καλύτερη κυκλοφορία και λειτουργία διάφορων οργάνων.

Σιάτσου

Βασίζεται στο βελονισμό, γίνεται με την πίεση των σημείων βελονισμού, καθώς και άλλων σημείων-κλειδιών. Το σιάτσου θεωρείται ιδανικό για την αντιμετώπιση του στρες, αλλά και για γενικότερη βελτίωση της «απόδοσης» του οργανισμού σε όλα τα επίπεδα (ψυχικό, σωματικό). Είναι αποτελεσματική λύση για ψυχοσωματικά προβλήματα, όπως οι πονοκέφαλοι, η νευρική κατάπτωση, οι αϋπνίες, η δυσκοιλιότητα και η κακή πέψη. Η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Σαρλέ το συνιστά όχι μόνο για τη βελτίωση της ανοσοποιητικής ικανότητας του οργανισμού, που επιτυγχάνεται μέσω της βελτίωσης της κυκλοφορίας του αίματος, αλλά και για την ανακούφιση ρευματικών και μυϊκών πόνων, ημικρανιών και τη βελτίωση των ενδοκρινικών λειτουργιών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i