Η διαχείριση του διαβήτη γίνεται πιο εύκολη

Ένα κατάστημα αφιερωμένο στην "εκπαίδευση" και τη διαχείριση του διαβήτη μόλις άνοιξε στην Αθήνα, στον Πύργο των Αθηνών.

διαβήτης ninitta

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα στη διαχείριση του διαβήτη είναι η έλλειψη ενημέρωσης. Πολλοί άνθρωποι που πρωτοδιαγιγνώσκονται μπορεί να νιώθουν ότι χρειάζονται περισσότερες πρακτικές πληροφορίες για το νόσημά τους. Σε αυτό ακριβώς το πρόβλημα προσπαθεί να "απαντήσει" η εταιρεία Medtronic plc, η οποία ανακοίνωσε με συνέντευξη τύπου την έναρξη λειτουργίας του πρώτου Medtronic DIABETES.SHOP στην Αθήνα. Σκοπός της λειτουργίας του καταστήματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη και των οικείων τους στις λύσεις που παρέχει η τεχνολογία.

Το πρώτο κατάστημα Medtronic DIABETES.SHOP θα λειτουργήσει σαν ένα κέντρο εκπαίδευσης και αλληλεπίδρασης, για ενήλικες αλλά και παιδιά χάρη στη φιλική "παιδική γωνιά" που έχει προβλεφθεί. Μέσα από σεμινάρια, βιωματικά εργαστήρια και ομάδες υποστήριξης οι ασθενείς θα λάβουν όλη την απαραίτητη πρακτική και ψυχολογική βοήθεια ώστε να έχουν ποιότητα στην καθημερινότητά τους.

Η διαχείριση του διαβήτη γίνεται πιο εύκολη - εικόνα 1

Γιατί είναι τόσο σημαντικό το πρώτο κατάστημα για το διαβήτη

Όπως εξήγησε ο managing director της Medtronic Ελλάς, κ. Δημήτρης Νίκας στη συνέντευξη τύπου με αφορμή τα εγκαίνια του καταστήματος, η χώρα μας αποτελεί το πρώτο σημείο εφαρμογής αυτής της καινοτομίας παγκοσμίως.

  • Στο κατάστημα για το διαβήτη, κάθε ασθενής θα εξυπηρετείται άμεσα, ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Το DIABETES.SHOP είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να υποστηρίξει όλους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2.
  • Μεταξύ των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο DIABETES.SHOP θα είναι η εκπαίδευση στο λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLinkTM το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της ρύθμισης από το γιατρό και, κατ’ επέκταση, την επικοινωνία γιατρού – ασθενή.
  • Επίσης οι ασθενείς θα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά workshops τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ρύθμισης τους.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i