Μπορείς να παίζεις τένις εάν έχεις διαγνωστεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα; Ακολούθησε την Caroline Wozniacki, νικήτρια Grand Slam, και θα έχεις την απάντηση

Μία νέα εκστρατεία ενημέρωσης για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους από την πρωταθλήτρια τένις Caroline Wozniacki.

girl-on-tennis-court-picture-id884670484 Credit:Vasyl Dolmatov

Η Caroline Wozniacki, νικήτρια Grand Slam, είναι η αθλήτρια με την υψηλότερη κατάταξη. Έχει επίσης διαγνωστεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ εξακολουθεί να παίζει επαγγελματικό τένις. Είναι εφικτό; Ναι, είναι. Η ενημέρωση όμως παίζει σημαντικό ρόλο στο να μπορείς να συνεχίσεις όσο το δυνατό πιο φυσιολογικά τη ζωή σου, μετά τη διάγνωση με ένα χρόνιο φλεγμονώδες νόσημα.

Οι χρόνιες φλεγμονώδεις νόσοι, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση, επηρεάζουν περισσότερα από 180 εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως, με περίπου το μισό των οποίων να είναι γυναίκες. Αυτές οι χρόνιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική σωματική και συναισθηματική πίεση σε όσους ζουν με αυτές. Τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν, αλλά περιλαμβάνουν χρόνιο πόνο, συνεχή κόπωση, γαστρεντερικές επιπλοκές και συχνές λοιμώξεις, καθώς και συναισθηματική επίπτωση, όπως κατάθλιψη ή άγχος, και συννοσηρότητες όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

Εκστρατεία «Advantage Hers» για γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους

«Γνωρίζω από εμπειρία τις δυσκολίες της καθημερινότητας με μια χρόνια ασθένεια, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, καθώς και τις καθυστερήσεις που μπορεί να υπάρξουν για μια έγκαιρη και σωστή διάγνωση. Γι’ αυτό είμαι τόσο ενθουσιασμένη με τη συμμετοχή μου στην πρωτοβουλία «Advantage Hers», δήλωσε η Caroline Wozniacki. «Μέσα από αυτή τη νέα προσπάθεια ενημέρωσης και ενδυνάμωσης, θέλω να έρθω σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με χρόνιες φλεγμονώδεις ασθένειες σε όλο τον κόσμο, για να εμπνεύσω, να ενθαρρύνω και να μοιραστώ την εμπειρία μου με άλλες γυναίκες σαν κι εμένα. Στόχος μου είναι μέσα από την εκστρατεία να μοιραστώ χρήσιμες πληροφορίες και στήριξη σε γυναίκες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Συλλογικά, μπορούμε να υποστηρίξουμε η μία την άλλη κερδίζοντας πλεονέκτημα έναντι των νοσημάτων μας, με μικρές νίκες κάθε φορά.»

Caroline Wozniacki,

Η βιοφαρμακευτική εταιρεία UCB συνεργάζεται με την Caroline Wozniacki, για την παρουσίαση της καμπάνιας Advantage Hers, μιας νέας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την υγεία των γυναικών. Εμπνευσμένη από τη ζωή της Caroline με τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, η καμπάνια έχει ως στόχο να ενημερώσει για τις ανεκπλήρωτες ανάγκες εκατομμυρίων γυναικών που ζουν με χρόνια φλεγμονώδη νοσήματα, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η αξονική σπονδυλαρθρίτιδα, η ψωριασική αρθρίτιδα και η ψωρίαση. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να παρέχει ενημέρωση, πληροφορίες και υποστήριξη, για να τις ενισχύσει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στη φροντίδα τους και να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

Η καμπάνια Advantage Hers εμπνέεται από την ανάγκη βελτίωσης του επιπέδου φροντίδας για τις γυναίκες με αυτές τις χρόνιες φλεγμονώδεις νόσους και την ανάγκη να εξοπλιστούν με εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να γίνουν οι ίδιες υπεύθυνες για τη φροντίδα τους. Οι γυναίκες με αυτές τις παθήσεις βιώνουν μοναδικές προκλήσεις και ανισότητες μεταξύ των φύλων που πρέπει να αντιμετωπιστούν, συμπεριλαμβανομένης και της καθυστερημένης διάγνωσης σε ορισμένες από αυτές τις παθήσεις, της αυξημένης σωματικής και ψυχικής επιβάρυνσης σε σύγκριση με τους άνδρες με τις ίδιες ασθένειες, και τις μη διαχειριζόμενες ανησυχίες σχετικά με τον οικογενειακό προγραμματισμό και την εγκυμοσύνη.

Ακολούθησε το ταξίδι της Caroline στα κοινωνικά της κανάλια (Instagram: @carowozniacki Twitter: @CaroWozniacki Facebook: Caroline Wozniacki), χρησιμοποιώντας το #AdvantageHers. Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες στον ακόλουθο σύνδεσμο: AdvantageHers.com.

Διάβασε επίσης: Διατροφή για ρευματοειδή αρθρίτιδα: Η διατροφολόγος προτείνει

Διάβασε επίσης: Ρευματοειδής αρθρίτιδα: Τα πρώτα συμπτώματα και 8 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Life

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i