Ναι, η αντισύλληψη για τους άνδρες είναι πολύ κοντά να γίνει πραγματικότητα

Η αντισύλληψη για άνδρες είναι πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα και το ανδρικό αντισυλληπτικό έρχεται στη μορφή τζελ!

andriki-antisilipsi

Οι γυναίκες έχουν το αντισυλληπτικό χάπι, ενδομήτριες συσκευές, το εμβόλιο και πολλούς ακόμα τρόπους αντισύλληψης. Και ενώ η επιστήμη εξελίσσεται, οι άνδρες έχουν παραμείνει στα προφυλακτικά.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να ανακαλύψουν οι επιστήμονες μία νέα μορφή ανδρικής αντισύλληψης. Και εδώ έρχονται σπουδαία νέα, καθώς το ανδρικό αντισυλληπτικό χάπι μπορεί να είναι διαθέσιμο στο κοινό στο κοντινό μέλλον.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Basic and Clinical Andrology, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Vasalgel, ένα νέο αντισυλληπτικό τζελ που εγχύθηκε στους σπερματικούς πόρους, ήταν 100% αποτελεσματικό στο να εμποδίσει την εγκυμοσύνη στις μαϊμούδες.

Συγκεκριμένα, δεν υπήρξε καμία εγκυμοσύνη στο γκρουπ του είδους Macaca mulatta (Μακάκος ο μουλάττος), ενός είδους του οποίου το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα είναι παρόμοιο με των ανδρών, αλλά μάλιστα παραγάγει ακόμα περισσότερο σπέρμα.

Το Vasalgel, είναι ένα τζελ το οποίο εμποδίζει το σπέρμα από το να εκτοξευθεί προς τα έξω(αντιθέτως, απορροφάται πίσω μέσα στο σώμα).

Αν και δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο για πόσο χρονικό διάστημα το τζελ παραμένει αποτελεσματικό, οι προηγούμενοι συμμετέχοντες της έρευνας έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια χωρίς κάποιο ανεπιθύμητο περιστατικό.

Μόλις εγχυθεί το τζελ, μπορεί εύκολα να αντιστραφεί η δράση του με ένα απλό διάλυμα διττανθρακικού νατρίου. Πολύ πιο εύκολο από το να θυμηθείς να πάρεις κάθε πρωί το χάπι σου.

Το ίδρυμα Parsemus, η μη κερδοσκοπική ομάδα η οποία χρηματοδότησε την έρευνα, σχεδιάζει να ξεκινήσει τις ανθρώπινες δοκιμές μόλις εξασφαλιστεί περαιτέρω χρηματοδότηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i