Νέα έρευνα παρέχει βάσιμες ελπίδες για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ θεραπεία του AIDS

Νέο, πολλά υποσχόμενο πειραματικό εμβόλιο, άφησε ασθενείς «καθαρούς» από τον ιό HIV.

shutterstock_537056602

Οι ερευνητές, συνδύασαν δύο νέα εμβόλια κατά του HIV με ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του καρκίνου και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για περαιτέρω έρευνα που θα μπορούσε να βοηθήσει και στην πρόληψη του AIDS.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε διάστημα τριών ετών από το IrsiCaixa Aids Research Institute στη Βαρκελώνη αποκάλυψε ότι μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας, ο ιός ήταν πλέον μη ανιχνεύσιμος σε 5 από τους 24 συμμετέχοντες. Μάλιστα, ένας από τους 5 εδώ και επτά μήνες είναι χωρίς καθόλου άλλα φάρμακα.

Η επικεφαλής επιστήμονας της έρευνας, Δρ. Beatriz Mothe είπε ότι η ομάδα της είναι πλέον «στο σωστό δρόμο» για την ανάπτυξη μιας θεραπείας που θα μπορούσε να προσφέρει μια εναλλακτική λύση στην καθημερινή λήψη αντιρετροϊκών φαρμάκων (ART).

Νέα έρευνα παρέχει βάσιμες ελπίδες για την ΟΡΙΣΤΙΚΗ θεραπεία του AIDS - εικόνα 1

Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι περίπου 18 εκατομμύρια άνθρωποι - το ήμισυ όλων αυτών που ζουν με τον ιό HIV σε όλο τον κόσμο - λαμβάνουν ART τα οποία επιβραδύνουν την εξέλιξη της λοίμωξης. Αλλά τα φάρμακα αυτά είναι ακριβά και μπορούν να προκαλέσουν πολλές και δυσάρεστες παρενέργειες.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να αποτελέσει ένα θεραπευτικό εμβόλιο, για τα άτομα που έχουν ήδη προσβληθεί από την ασθένεια και τόνισαν ότι «η ιδέα ενός θεραπευτικού εμβολίου που θα μπορούσε να παρέχει συνεχή έλεγχο του ιού, χωρίς να χρειάζεται ο ασθενής να λαμβάνει κάθε μέρα φάρμακα προφανώς και θα είναι μια τεράστια πρόοδος».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i