Δεν χρειάζεται να είναι Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη για να μιλήσουμε γι' αυτόν!

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Ωστόσο δεν αρκεί να μιλάμε μόνο τότε για τη νόσο αυτή!

γυναίκα σοκολάτα δίαιτα γλυκό διαβήτης nicoletaionescu

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι μία νόσος που αφορά πολύ περισσότερους ανθρώπους απ' όσους νομίζεις και νομίζω. Και μπορεί η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη να είναι κάθε χρόνο μια καλή αφορμή για να μιλάμε για τη νόσο, ωστόσο τα στοιχεία είναι τόσο συγκλονιστικά που αξίζει να τη "θυμόμαστε" πολύ συχνότερα. Μην ξεχνάς πως η πρόληψη, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση είναι πολύ σημαντικές για μια υγιή ζωή.

422.000.000

Αυτός είναι ο (συγκλονιστικός) αριθμός ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σακχαρώδης διαβήτης και άσκηση: Πώς η γυμναστική μπορεί να σε βοηθήσει Πώς επηρεάζει ο διαβήτης τις γυναικείες ορμόνες και τι πρέπει να κάνουν τα έφηβα κορίτσια Πάνω από τρεις ώρες μπροστά σε μια οθόνη τη μέρα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη για τα παιδιά

1η αιτία θανάτου στον κόσμο

Σύμφωνα με στοιχεία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ο διαβήτης θεωρείται η 1η αιτία θανάτου στον κόσμο. Παρότι είναι μια διαχειρίσιμη νόσος, ο διαβήτης αν δεν διαγνωστεί, αποδεικνύεται πραγματικά επικίνδυνος, με πολλές και σοβαρές "παρενέργειες" στη λειτουργία του οργανισμού. Αν όμως εντοπιστεί έγκαιρα, μπορείς να ζήσεις μια πλήρη και φυσιολογική ζωή.

4 καλές συνήθειες για να προλάβεις το διαβήτη

Διατήρησε το βάρος σου σε φυσιολογικά επίπεδα, κάνε την άσκηση που σε βοηθά να νιώθεις πιο χαρούμενη και υγιής τρεις φορές την εβδομάδα και περπάτα όσο περισσότερο μπορείς, υιοθέτησε όλες τις καλές διατροφικές συμβουλές που διαβάζεις στο Shape και προσπάθησε να μειώσεις το άγχος.

Η εξέταση που προλαμβάνει

1 σταγόνα αίμα από το δάχτυλό σου αρκεί για να ελέγχεις το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα σου. Αν δεν έχεις επιβαρημένο οικογενειακό ιστορικό, η μέτρηση του σακχάρου μία φορά το χρόνο στο πλαίσιο του ετήσιου check up αρκεί για να έχεις μια καλή εικόνα για την υγεία σου.

14 Νοεμβρίου

Αυτή είναι η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη νόσο.

No limits

Πολλοί άνθρωποι ανάμεσά μας ζουν με διαβήτη, όπως και πολλοί που αγαπάμε και θαυμάζουμε, όπως η Halle Berry, ο Tom Hanks και η Salma Hayek.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i