Μπήκαμε στο MyDiabetes.gr και βρήκαμε πώς θα ελέγχεις αποτελεσματικά τις αυξομειώσεις σακχάρου σε συνεργασία με το γιατρό σου

Το mydiabetes.gr είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το διαβήτη και να προετοιμαστείς σωστά για τη συζήτηση με το γιατρό σου.

shutterstock_611854892 By Andrii Zastrozhnov
Μπήκαμε στο MyDiabetes.gr και βρήκαμε πώς θα ελέγχεις αποτελεσματικά τις αυξομειώσεις σακχάρου σε συνεργασία με το γιατρό σου - εικόνα 1

Αν αισθάνεσαι πως δεν ελέγχεις αποτελεσματικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου με τη φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνεις, δεν είσαι μόνη.

Οι αυξομειώσεις του σακχάρου μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες και είναι σημαντικό να ενημερώσεις το γιατρό σου σχετικά και να συζητήσεις μαζί του.

Το mydiabetes.gr είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το διαβήτη και να προετοιμαστείς σωστά για τη συζήτηση με το γιατρό σου.

Μπήκαμε στο MyDiabetes.gr και βρήκαμε πώς θα ελέγχεις αποτελεσματικά τις αυξομειώσεις σακχάρου σε συνεργασία με το γιατρό σου - εικόνα 2

Πώς ακριβώς θα βοηθηθείς;

Μπες στο mydiabetes.gr και αξιοποίησε τα χρήσιμα εργαλεία που περιέχει. Ο γιατρός σου μπορεί να νομίζει ότι είσαι εντάξει ή ότι οι μετρήσεις σου βρίσκονται εντός των αποδεκτών ορίων του σακχάρου στο αίμα, εφόσον εξακολουθείς να λαμβάνεις τη συνταγογραφούμενη θεραπεία. Αυτό ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Μη διστάσεις να πεις στο γιατρό πώς αισθάνεσαι και μπορεί να υπάρχει κάποια καλύτερη θεραπευτική επιλογή για εσένα. Ο έγκαιρος προγραμματισμός μπορεί να σε βοηθήσει να αξιοποιήσεις κατάλληλα το επόμενο ραντεβού σου μαζί του.

Στη συζήτηση αυτή θα σε βοηθήσει η λίστα ερωτημάτων που θα βρεις στο mydiabetes.gr για να προετοιμαστείς. Γενικά, η λίστα ερωτημάτων μπορεί να σε βοηθήσει να εκτιμήσεις τις αυξομειώσεις των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα και να κατανοήσεις τις επιλογές που υπάρχουν.

Ενδεικτικά, μερικές από τις ερωτήσεις που θα απαντήσεις  είναι:

Μπήκαμε στο MyDiabetes.gr και βρήκαμε πώς θα ελέγχεις αποτελεσματικά τις αυξομειώσεις σακχάρου σε συνεργασία με το γιατρό σου - εικόνα 3

Η φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνω

Είναι η φαρμακευτική αγωγή η πλέον κατάλληλη;

Τα φάρμακα για το διαβήτη, συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης, επηρεάζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ενδέχεται να δρουν διαφορετικά από άτομο σε άτομο. Ακόμα και αν ακολουθείς ακριβώς τις οδηγίες του ιατρού, μπορεί, σε κάποιες περιπτώσεις να παρουσιάζονται αυξομειώσεις του σακχάρου στο αίμα.

Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι σίγουρη και να είσαι ευχαριστημένη με τη διαχείριση του διαβήτη σου. Όπως γνωρίζεις, ο διαβήτης είναι μία εξελισσόμενη νόσος, γι’αυτό μη διστάζεις να ρωτήσεις το γιατρό για τη δοσολογία των φαρμάκων ή αν τυχόν χρειάζεσαι κάποια προσαρμογή ή αλλαγή στη θεραπεία σου.

Η διατροφή μου

Μήπως πρέπει να αλλάξεις κάτι στη διατροφή σου;

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή πρέπει να συνδυάζεται αρμονικά με το καθημερινό σου πρόγραμμα, τις διατροφικές συνήθειες και τη φαρμακευτική σου αγωγή. Ζήτησε από το γιατρό σου να σε βοηθήσει να βρεις το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα, που θα σε βοηθήσει στην επίτευξη του στόχου που σου έχει θέσει, για τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σου.

Ταυτόχρονα, στο mydiabetes.gr μπορείς να ενημερωθείς και να εκτυπώσεις τις ανησυχίες σου σχετικά με:

  1.  Τα συμπτώματα του διαβήτη
  2. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν εάν δεν επιτευχθεί έλεγχος του διαβήτη
  3. Τις αυξομειώσεις των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα
  4.  Γιατί αισθάνεσαι συναισθηματικά «άδεια» και κακοδιάθετη
  5. Πώς μπορείς να αναγνωρίζεις τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  6. Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις τα χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
  7. Τι πρέπει να κάνεις σε περίπτωση που εμφανίζεις αυξομειώσεις των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα
Μπήκαμε στο MyDiabetes.gr και βρήκαμε πώς θα ελέγχεις αποτελεσματικά τις αυξομειώσεις σακχάρου σε συνεργασία με το γιατρό σου - εικόνα 4

Αν προτιμάς τις εικόνες, στο mydiabetes.gr θα βρεις ένα ενδιαφέρον βίντεο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το διαβήτη και θα σε κινητοποιήσει ώστε να ανοίξεις έναν εποικοδομητικό διάλογο με τον γιατρό σου, με στόχο την καλύτερη επικοινωνία, ενημέρωση και απάντηση σε κάθε ερώτημα σχετικά με το διαβήτη και τη διαχείρισή του.

Τέλος, αν είσαι πρόσωπο που φροντίζει άτομο ινσουλινοθεραπευόμενο ή που απλά ένα αγαπημένο πρόσωπό σου παίρνει αγωγή για το διαβήτη, πρέπει να γνωρίζεις πως ο μη ελεγχόμενος διαβήτης μπορεί να θέσει το αγαπημένο σου πρόσωπο σε κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών ενώ οι αυξομειώσεις των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα μπορεί επίσης να έχουν επιπτώσεις και στη διάθεσή του, με αποτέλεσμα να αισθάνεται πεσμένος/η ή θλιμμένος/η.

Μπες στο mydiabetes.gr και κατανόησε κι εσύ πως δρουν οι αυξομειώσεις του σακχάρου για να μπορέσεις να βοηθήσεις το άτομο που πάσχει από διαβήτη, αναγνωρίζοντας πρώτος/η τα συμπτώματα που πρέπει να σε ανησυχήσουν.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τρι, 14 Νοε 2023

Αντικατάσταση Γευμάτων | Μειώνουν τις τιμές του διαβήτη έως και 46%

Τι είναι ακριβώς ο διαβήτης, ποιοι οι τύποι του, ποιος ο ρόλος της ινσουλίνης και της γλυκόζης και τι δείχνουν οι έρευνες για τις αντικαταστάσεις γευμάτων στους πάσχοντες; Διάβασε εδώ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες και απαντήσεις.

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i