Σωτήρης Τσιόδρας: Ο κόσμος μας δε θα είναι ποτέ πια ίδιος

Ανακοινώθηκαν 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, που ανεβάζουν τον αριθμό στους 1.156 συνολικά, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 38.

κορονοϊός 1180187740

Η πανδημία του κορονοϊού μας αφορά όλους, την Ελλάδα, την Ευρώπη τον κόσμο όλο. Μετά από την πανδημία αυτή, ο κόσμος όπως τον ξέρουμε θα αλλάξει, και οι αλλαγές αφορούν πολλαπλά επίπεδα, κοινωνικά και οικονομικά, οι αντοχές μας δοκιμάζονται. Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων στη σημερινή του ενημέρωση ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Και όπως τόνισε, παρότι παραμένουμε μέσα στις εκτιμήσεις μας, δεν μιλάμε για νούμερα ανθρώπων που νοσούν και που χάνουν τη ζωή τους. Μιλάμε για αγαπημένους μας ανθρώπους και για «ιερά» πρόσωπα στη ζωή μας, όλοι μας είμαστε ιεροί.

Γι' αυτό και η προσπάθεια που κάνουμε όλοι μένοντας στο σπίτι και εφαρμόζοντας την κοινωνική αποστασιοποίηση, εξακολουθεί να έχει τεράστια σημασία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, όπως ανακοινώθηκε, η καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και θανάτων στην Ελλάδα δείχνει αυτή τη στιγμή βραδύτερο ρυθμό αύξησης συγκριτικά με άλλες χώρες. Σήμερα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα κορονοϊού, που ανεβάζουν τον αριθμό στους 1.156 συνολικά, ενώ 6 θανάτους, οι οποίοι έφτασαν πλέον τους 38.

Αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, στις μεγάλες σειρές ασθενών από την Κίνα, το ποσοστό αυτών που έμπαιναν στο νοσοκομείο και χρειάζονταν διασωλήνωση έφτανε έως και 26% ενώ έως και 15% αυτών που έμπαιναν στο νοσοκομείο είχαν κακή έκβαση. Οι εντατικές είναι οι χώροι που κατεξοχήν δίνεται η μάχη της ζωής.

Τα νέα για τις θεραπείες για τον κορονοϊό

«Δεν υπάρχει πανάκεια, ούτε θαυματουργό φάρμακο δοκιμάζονται όλα τα φάρμακα κατά του ιού και περιμένουμε τα αποτελέσματα των μελετών αφού κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες», τόνισε ο Σ. Τσιόδρας αναφορικά με τη μάχη της επιστήμης να βρεθεί το κατάλληλο φάρμακο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε επίσης στη χλωροκίνη, τονίζοντας πως όπως κάθε άλλο φάρμακο σε αυτή τη φάση, πρέπει να λαμβάνεται μόνο υπό ιατρική παρακολούθηση.

Δες εδώ ολόκληρη την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα.

Διάβασε επίσης: Κορονοϊός και εγκυμοσύνη: Οι συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Διάβασε επίσης: Πότε και πώς να χρησιμοποιούμε προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό – Βίντεο με οδηγίες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

ΥΓΕΙΑ Τρι, 12 Νοε 2024

Αυτό το φάρμακο μειώνει 70% τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ

Μια πρωτοποριακή έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ασθενείς που λαμβάνουν αυτό το φάρμακο έχουν έως και 70% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με ευρήματα ερευνητών του Case Western Reserve. Αυτή η ανακάλυψη γεννά ελπίδες για νέες θεραπείες.

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i