Η Εριέττα Κούρκουλου θηλάζει το μωρό της στη φύση και ανεβάζει φωτογραφία στο Instagram

Η νέα μανούλα μοιράζεται μοναδικές στιγμές με τους ακολούθους της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

eriettakourkouloulatsi Instagram @eriettakourkouloulatsi

Πόσο εύκολες ή δύσκολες ήταν οι πρώτες εβδομάδες με το μωρό; Πώς είναι η ζωή του ζευγαριού τώρα που έγιναν γονείς; Η Εριέττα Κούρκουλου κρατά ανοιχτή τη δίοδο επικοινωνίας με τους διαδικτυακούς της φίλους και συνεχίζει να περνά τα δικά της "μηνύματα". Ένα από αυτά περιλαμβάνει τη μοναδική και τρυφερή στιγμή που θηλάζει τον λίγων εβδομάδων γιο της στη φύση. 

Αλήθειες και μύθοι για το θηλασμό

Είναι όμως (πάντα) τα πάντα ρόδινα; Προφανώς και όχι. Παρότι ο θηλασμός είναι αποδεδειγμένα μια καλή αρχή για τον οργανισμό ενός νεογέννητου μωρού, υπάρχουν κάποιες αλήθειες που καλό είναι να μοιραζόμαστε όλοι όσοι το έχουμε ζήσει. 

"Ήταν λίγο πριν την γέννηση του πρώτου μου παιδιού, όταν ρωτήθηκα για πρώτη φορά εάν είχα σκοπό να θηλάσω" μας λέει η Ξένια Χατζηθωμά, βοηθός μητρότητας και σύμβουλος θηλασμού (CBI). "Μου φάνηκε περίεργη ερώτηση και χωρίς πολλή σκέψη απάντησα θετικά. Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που ήξερα για το θηλασμό, πριν ακόμα γίνω μητέρα, είναι ότι ήθελα να θηλάσω. Δεν γνώριζα τότε τα σωματικά και συναισθηματικά οφέλη που προσφέρει ο θηλασμός τόσο στο μωρό μου όσο και σε εμένα. Δεν ήξερα πόσο βοηθητική θα ήταν η υποστήριξη που χρειάστηκα σε αυτό το ταξίδι. Δεν γνώριζα ακόμη ότι, αν και ο θηλασμός είναι το φυσικό επόμενο βήμα μετά τον τοκετό, θα χρειαζόμουν εξάσκηση, επιμονή και υπομονή που δεν ήξερα καν ότι διέθετα. Έχοντας βιώσει προσωπικά τη μαγεία αλλά και την απαιτητικότητα του θηλασμού, και έχοντας υποστηρίξει νέες μητέρες στις δικές τους εμπειρίες, πιστεύω ότι υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που αξίζει η κάθε μέλλουσα και νέα μητέρα (και πατέρας) να γνωρίζει πριν ακόμα υποδεχτεί το νέο τους μωρό στον κόσμο".

Διάβασε τη συνέχεια εδώ 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i