Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Η "ανακοίνωση" και οι προληπτικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Πολλά ζευγάρια καθυστερούν να μοιραστούν τα νέα της εγκυμοσύνης μέχρι να ολοκληρωθούν μερικές βασικές εξετάσεις που θα δείξουν την καλή υγεία του εμβρύου.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου Instagram

Αρχικά, ας υποθέσουμε -γιατί είναι δικό μας το συμπέρασμα- ότι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου καθυστέρησε να ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της γιατί αυτό ήθελε, με αυτό ένιωθε ασφαλής, ήταν προσωπική της επιλογή και προσωπικό της δικαίωμα και εμάς δεν μας πέφτει λόγος!

Και αυτό ισχύει για κάθε γυναίκα και για κάθε ζευγάρι που περιμένει μωρό.

Θυμάμαι όταν ήμουν έγκυος, ειδικά στο πρώτο μου παιδί, δεν το είχαμε πει σε κανέναν μέχρι που μπήκα στο δεύτερο τρίμηνο, μέχρι να γίνουν κάποιες βασικές εξετάσεις που θα έδειχναν ότι το έμβρυο είναι υγιές και όλα πάνε καλά. Και πιστεύω ότι οι περισσότερες από εμάς που έχουμε γίνει μαμάδες έχουμε μια αντίστοιχη ιστορία από την εγκυμοσύνη μας. 

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου νιώθει πλέον πιο "ασφαλής" να μοιραστεί διακριτικά και χωρίς να το διατυμπανίζει, άλλωστε οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους, τα νέα για την εγκυμοσύνη της. Γι' αυτό πιθανότατα σήμερα η Σταματίνα Τσιμτσιλή επιβεβαίωσε μέσα από την εκπομπή της και συνοδεία του φωτογραφικού υλικού ότι η Κωνσταντίνα είναι έγκυος και πως περίμενε να ολοκληρωθεί ένας κύκλος φυσιολογικών εξετάσεων που κάνει έγκυος προκειμένου να το ανακοινώσει. Εμείς της ευχηθούμε ξανά να πάνε όλα καλά και να κρατήσει σύντομα αγκαλιά της ένα υγιές μωρό. 

Οι βασικές προληπτικές εξετάσεις στην εγκυμοσύνη

Όπως σε κάθε τσεκ απ, οι προληπτικές εξετάσεις είναι εξατομικευμένες, υπάρχουν όμως ορισμένες που ανήκουν στις "βασικές". 

Διαβάστε Επίσης

•    Στις 11 έως 14 εβδομάδες της κύησης θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της αυχενικής διαφάνειας, που ως στόχο έχει τη διάγνωση των χρωμοσωμικών ανωμαλιών του εμβρύου, όπως τα σύνδρομα Down, Patau και Edwards. 
•    Στο β' τρίμηνο θα διενεργηθεί ο υπέρηχος β' επιπέδου, δηλαδή, ο αναλυτικός ανατομικός έλεγχος του εμβρύου. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης ο γιατρός σου θα υπολογίσει την πιθανότητα για πρόωρο τοκετό καθώς και την πιθανότητα εμφάνισης προεκλαμψίας ή/και υπολειπόμενης ανάπτυξης του εμβρύου. 
•    Στο γ' τρίμηνο θα διενεργήσει τον έλεγχο Doppler, όπου θα ελέγξει την κυκλοφορία και την ανάπτυξη του μωρού σου. Σε όλους αυτούς τους υπερήχους θα έχεις τη δυνατότητα να ανακαλύψεις πώς μοιάζει το μωρό σου με τον τρισδιάστατο υπέρηχο (3D/4D), ώστε μαζί με τον σύζυγό σου να νιώσετε τα πρώτα "οικογενειακά σκιρτήματα".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i