Η Τζένιφερ Άνιστον για τις εξωσωματικές, για το μεγάλο λάθος που παραδέχεται και γιατί νιώθει ανακούφιση

Η Τζένιφερ Άνιστον δεν έχει τίποτε να κρύψει και μιλά ανοιχτά για τις προσπάθειές της να μείνει έγκυος.

Jennifer Aniston

Όσο εμείς (οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες) αναρωτιόμασταν εάν η Τζένιφερ Άνιστον είναι έγκυος (αμέτρητες φωτογραφίες της με υποψία κοιλίτσας στα tabloids έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία 10-15 χρόνια), η Άνιστον προσπαθούσε να μείνει έγκυος. Σε συνέντευξή της στο περιοδικό Allure η Τζένιφερ κάνει ακριβώς αυτό που λέει και ο τίτλος της συνέντευξης: "Δεν έχει τίποτε να κρύψει".

Απαραίτητη παρένθεση: Από την άλλη, όλοι εμείς, ως κοινωνία, θα θέλαμε ίσως να κρυφτούμε, όταν γυναίκες, όπως η Τζένιφερ αλλά και γυναίκες στη δουλειά μας, στον συγγενικό ή κοινωνικό μας κύκλο, κρίνονται και επικρίνονται επειδή "επιλέγουν" να μην αποκτήσουν παιδιά γιατί -όπως θεωρούμε εμείς- δεν θέλουν να χαλάσει το σώμα τους ή είναι καριερίστες. Και για να κλείσει σωστά η παρένθεση, μπορεί κάθε γυναίκα να αποφασίσει να κάνει ή να μην κάνει παιδιά και είναι δική της δουλειά και κανενός άλλου. Επίσης δεν είναι δική μας δουλειά να σχολιάζουμε το αν θέλει ή όχι να γίνει μητέρα, γιατί δεν γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα. Κλείνει η παρένθεση. 

Η Τζένιφερ Άνιστον παραδέχτηκε ότι προσπαθούσε για πολλά χρόνια να μείνει έγκυος. "Ήταν ένας δύσκολος δρόμος για μένα, ο δρόμος του να αποκτήσω ένα μωρό". Η Άνιστον μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει μωρό, ανάμεσά τους τον εξονυχιστικό έλεγχο από τα media και τους αποτυχημένους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. 

"Στα τέλη της δεκαετίας των τριάντα μου και στα σαράντα, πέρασα μια πολύ δύσκολη φάση και αν δεν την είχα περάσει δεν θα είχα γίνει ποτέ αυτό που ήταν γραφτό μου να είμαι", είπε η Τζένιφερ, προσθέτοντας, "προσπαθούσα να μείνω έγκυος". 

Το λάθος που παραδέχεται η Άνιστον 

"Έκανα εξωσωματική, έπινα κινέζικα τσάγια, πες κάτι και το έκανα. Είδα δοθεί σε αυτό. Θα έδινα όμως τα πάντα για να μου είχε πει κάποιος "Κατάψυξε τα ωάριά σου. κάνε αυτή τη χάρη στον εαυτό σου". Απλά δεν το σκέφτεσαι. Έτσι είμαι σήμερα εδώ. Το πλοίο έχει σαλπάρει". 

Η ηλικία της ανακούφισης

"Δεν έχω καμία τύψη", λέει η 53 ετών σήμερα Άνιστον. "Στην πραγματικότητα νιώθει μια μικρή ανακούφιση τώρα αφού δεν υπάρχουν πια ερωτήματα όπως "Μπορώ; Ίσως. Ίσως. Ίσως". Δεν χρειάζεται να το σκέφτομαι πια. 

Τι είναι η κατάψυξη ωαρίων 

Η μέθοδος αυτή επιλέγεται από γυναίκες που θέλουν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους χωρίς περιορισμούς. Η ιδανική ηλικία για κατάψυξη ωαρίων είναι από τα 24 έως περίπου τα 40. Η διαδικασία είναι απλή και ασφαλής: Μετά από θεραπεία για διέγερση των ωοθηκών πραγματοποιείται από τον ειδικό η συλλογή των ωαρίων, τα οποία καταψύχονται σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Όταν η γυναίκα επιθυμεί να τεκνοποιήσει, τα ωάρια αποψύχονται και γονιμοποιούνται (με μικρογονιμοποίηση) από το σπέρμα του συζύγου/συντρόφου/δωρητή σπέρματος. Τα έμβρυα καλλιεργούνται στο εργαστήριο και μεταφέρονται στη μήτρα της γυναίκας, σε μια διαδικασία παρόμοια με εκείνη της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i