Δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου: Ποιες γυναίκες θα λάβουν το SMS για να τις κάνουν

Οι δωρεάν εξετάσεις θα περιλαμβάνουν τεστ Παπ, HPV τεστ για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων. Εάν τα τεστ αυτά δείξουν ευρήματα, μπορεί να γίνει δωρεάν κολποσκόπηση και βιοψία εφόσον χρειαστεί.

Γυναικολογική υγεία: τεστ Παπ και γυναικολογική εξέταση istock

O καρκίνος του τραχήλου μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εάν βρεθεί έγκαιρα. Σε αυτό στοχεύει το νέο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων από το υπουργείο Υγείας. Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί η πρόσκληση για τη συμμετοχή γιατρών στο πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου που αφορά τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα περιλαμβάνουν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τεστ Παπ, HPV τεστ για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων, και σε περίπτωση ευρημάτων κολποσκόπηση και βιοψία εφόσον χρειαστεί. Το πρόγραμμα θα αφορά όλες τις γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών. 

Διαβάστε Επίσης

Στις γυναίκες που έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση θα σταλεί σταδιακά sms με το άυλο παραπεμπτικό και θα μπορούν να μπουν στην αντίστοιχη ιστοσελίδα που θα ανακοινωθεί, ώστε να δουν τα συνεργαζόμενα κέντρα και να κάνουν τις εξετάσεις τους, ενώ εκείνες που δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση, θα μπορούν με το ΑΜΚΑ τους να κλείσουν το ραντεβού τους στα συνεργαζόμενα κέντρα.

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i