"Ήμουν 9 μηνών έγκυος όταν διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού. Τρεις μόλις ημέρες πριν, η μαμά μου είχε την ίδια ακριβώς διάγνωση."

Η 34χρονη Δήμητρα και η 63χρονη μητέρα της διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού με τρεις ημέρες διαφορά. Η Δήμητρα γέννησε το μωρό της μόλις μία εβδομάδα μετά τη διάγνωση της. Μοιράζονται μαζί μας την ιστορία τους.

καρκινος μαστου Unsplash

Κάθε γυναίκα που αποφασίζει να γίνει μητέρα εύχεται, από την πρώτη εβδομάδα της κύησης μέχρι να κρατήσει το μωράκι της στα χέρια της, να γεννηθεί το παιδί της γερό. Κάθε γυναίκα από τη στιγμή που γίνεται μητέρα έχει συνεχώς την έγνοια να φροντίζει το παιδί της ώστε να είναι πάντα υγιές και δυνατό.

Αυτή είναι η ιστορία της Δήμητρας και της ΜαρίναςΗ Δήμητρα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού ενώ ήταν έγκυος, τρεις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί, επίσης με καρκίνο του μαστού, η μητέρα της, η κ. Μαρίνα.

Μαμά και κόρη με υποδέχτηκαν στο σπίτι της δεύτερης, για να μου μιλήσουν σχετικά με την περιπέτεια της υγείας τους. Κοντά μας και η Στέλλα, κόρη της Μαρίνας και αδερφή της Δήμητρας, και η κορούλα της Δήμητρας, που πριν λίγες ημέρες έγινε δύο μηνών. Όταν ζήτησα να τις συναντήσω και να μου αφηγηθούν το βίωμά τους οι δύο μαμάδες δεν δίστασαν στιγμή. Ήταν εξαιρετικά πρόθυμες καθώς πιστεύουν ότι έτσι θα βοηθήσουν κι άλλες γυναίκες.

Η Δήμητρα ξεκινά να ξετυλίγει το νήμα της ιστορίας: "Ήμουν έγκυος όταν κάποια στιγμή εντελώς τυχαία έπιασα ένα γρομπαλάκι στο στήθος μου. Θεώρησα ότι ήταν φυσιολογικό γιατί σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να είναι κάποιος γαλακτοφόρος αδένας. Ένα μήνα μετά την πρώτη φορά που το ψηλάφισα αισθάνθηκα ότι είχε μεγαλώσει και αποφάσισα να κάνω υπερηχογράφημα μαστών. Το εύρημα δεν έδειχνε ύποπτο στην εξέταση, και ο ακτινοδιαγνώστης αλλά και ο γυναικολόγος μου είπαν ότι μάλλον πρόκειται για ένα ινοαδένωμα και ότι δεν πρέπει να ανησυχώ. Εκείνη την περίοδο είχα ξεκινήσει μαθήματα ανώδυνου τοκετού και κάποιες μαίες μου συνέστησαν να δω και έναν μαστολόγο. Έτσι ξεκίνησε η δική μου ιστορία. Ο χειρουργός μαστού μου έκανε παρακέντηση με λεπτή βελόνα και κυτταρολογική εξέταση η οποία έδειξε ότι ίσως "κάτι” έχω. Τότε προχώρησα σε δεύτερη, επεμβατική αυτή τη φορά, διαδικασία βιοψίας με κόπτουσα βελόνα. 1η Μαρτίου πήρα αποτελέσματα, ήταν όντως καρκίνος".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i