Bebe Rexha: Πήρε ξαφνικά 15 κιλά - Το σύνδρομο που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες

Η διάσημη τραγουδίστρια αναφέρθηκε στο ζήτημα που απασχόλησε ιδιαίτερα τα media: Την αύξηση βάρους της και το σύνδρομο με το οποίο διαγνώστηκε.

Bebe Rexha YouTube / The Jennifer Hudson Show

Όσο κι αν είναι μία επιτυχημένη τραγουδίστρια και έχει σημειώσει αρκετά μεγάλα hits τα τελευταία χρόνια, τα media δεν θα μπορούσαν να μην σχολιάσουν την αύξηση του βάρους της Bebe Rexha. Η Αμερικανίδα σταρ εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκπομπή της Jennifer Hudson, όπου μίλησε για το θέμα που απασχόλησε τόσο τον κόσμο, αναφερόμενη στην αλλαγή του σώματός της, που οφειλόταν σε μία διαταραχή με την οποία διαγνώστηκε πρόσφατα. 

Διαβάστε Επίσης

"Πήγα στον γιατρό πέρσι και στην πραγματικότητα πολλές γυναίκες το έχουν και δεν τον ξέρουν, όμως με διέγνωσαν με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών", αποκάλυψε η σταρ στην εκπομπή. Όπως πολύ σωστά σημείωσε η Rexha, το ΣΠΩ είναι μία από τις συχνότερες αιτίες του γιατί οι γυναίκες παίρνουν βάρος και κάποιες από αυτές είναι στα όρια της παχυσαρκίας. Αυτό μάλιστα επιβεβαιώνεται από μελέτες πάνω στο αντικείμενο, καθώς αυτό που συμβαίνει κατά το εν λόγω σύνδρομο είναι ότι το σώμα δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει την ινσουλίνη, που φυσιολογικά βοηθά στη μετατροπή της ζάχαρης και του αμύλου σε ενέργεια. 

"Κυριολεκτικά πήδηξα στα 15 κιλά τόσο γρήγορα, μπορεί και περισσότερο. Όμως, πρέπει να μένουμε θετικοί και να δείχνουμε στους ανθρώπους αγάπη", είπε χαρακτηριστικά η σταρ, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στους φαν της και όχι μόνο. 

Διαβάστε Επίσης

Πώς θα καταλάβω πως έχω το ΣΠΩ;

Όπως και η Rexha, έτσι κι εσύ σίγουρα θα διαπιστώσεις ορισμένες αλλαγές στο σώμα σου και στον οργανισμό σου, που μπορεί να σε οδηγήσουν σε αυτό το συμπέρασμα. Καθώς, όμως, δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση μέσω του Google, παρά το ότι τα συμπτώματα της ανωμαλίας της περιόδου, της υπερβολικής τριχοφυΐας και της αύξησης του βάρους ταιριάζουν με εκείνα των πολυκυστικών, καλό είναι να επισκεφθείς τον γυναικολόγο σου, ο οποίος με σιγουριά θα σου δώσει την απάντηση. 

Αντιμετώπιση του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών και θεραπείες

Πλέον, υπάρχει ένα μεγάλο φάσμα σε ό,τι αφορά τις θεραπείες κατά του συνδρόμου, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε ο ειδικός είναι εκείνος που θα σε κατευθύνει - ανάλογα με τα συμπτώματα και την κατάστασή σου- για το τι πρέπει να λάβεις. Από την άλλη, ίσως χρειαστεί να κάνεις αλλαγές στον τρόπο ζωής σου ή στο διατροφικό σου πρόγραμμα, που συνδέονται με τη λειτουργία του οργανισμού και κατ' επέκταση με το ΣΠΩ. 

Αν λοιπόν παρατηρήσεις οποιαδήποτε αλλαγή που έχει να κάνει με την περίοδο σου και τη γενικότερη εικόνα της υγείας σου, οφείλεις να επικοινωνήσεις με τον εκάστοτε ειδικό, ο οποίος θα σου δώσει τις απαντήσεις που χρειάζεσαι και την κατάλληλη θεραπεία για το πρόβλημά σου. 

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i