5 λόγοι υγείας για να κλείσουμε ΣΗΜΕΡΑ ραντεβού για γυναικολογικές εξετάσεις

Ακόμη κι αν είσαι από τις γυναίκες που κάνουν γυναικολογικές εξετάσεις κάθε χρόνο, το άρθρο αυτό θα είναι ένα reminder να κλείσεις το ραντεβού σου!

γυναικολόγος προληπτικός έλεγχος μαγιό γυναικολογικά Deagreez

Η ετήσια επίσκεψη στο γυναικολόγο είναι πολύ περισσότερα απ’ το να κάνεις τεστ Παπ και μια απλή γυναικολογική εξέταση. Για πολλές γυναίκες, ο γυναικολόγος είναι ο γιατρός που τις βλέπει σίγουρα μία φορά το χρόνο και μπορεί να έχει μια συνολική εικόνα για την υγεία τους. Και όταν κάτι, μη γυναικολογικό, του χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου, ο γυναικολόγος θα σε παραπέμψει στο γιατρό της κατάλληλης ειδικότητας.

Δες εδώ τους λόγους υγείας για να κλείσεις σήμερα κιόλας ραντεβού για γυναικολογικές εξετάσεις.

Για να ελέγξεις τη γενική σου υγεία

Εκτός από την κλινική εξέταση υπάρχουν πολλοί ακόμη λόγοι να πας στο γυναικολόγο.

• Ο γυναικολόγος θα ελέγξει το βάρος και την αρτηριακή σου πίεση.

• Θα σου κάνει ερωτήσεις για την ερωτική σου ζωή και μπορεί να λύσει τυχόν απορίες που έχεις ή να συζητήσεις μαζί του θέματα που σε απασχολούν.

• Θα σε ενημερώσει για κάποιο εμβόλιο που συστήνει να κάνεις, π.χ. για τον καρκίνο του τραχήλου, θα συζητήσετε για την αντισύλληψη και άλλες ιατρικές εξελίξεις αναφορικά με την υγεία της γυναίκας.

• Θα εξετάσει το στήθος σου και θα σου δείξει πώς να το κάνεις κάθε μήνα μόνη σου.

Για να κάνεις τεστ Παπ

Το τεστ Παπ είναι βασικό εργαλείο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του τραχήλου και μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή μιας γυναίκας. Το τεστ Παπ γίνεται συνήθως κάθε δύο με τρία χρόνια, ωστόσο ο γυναικολόγος που σε παρακολουθεί θα καθορίσει τη σωστή συχνότητα για εσένα ανάλογα με τα αποτελέσματα. Μερικές φορές, μπορεί να σου ζητήσει να επαναλάβεις την εξέταση σε μερικούς μήνες. Μην αγχωθείς! Απλά συζήτησε μαζί του τα αποτελέσματα και ρώτησε με ποιους τρόπους μπορείς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου.

Για να συζητήσεις για την αντισύλληψη

Ανάλογα με τη φάση της ζωής και την ηλικία σου, θα συζητήσετε με το γυναικολόγο τις επιλογές που υπάρχουν αναφορικά με την αντισύλληψη. Μπορεί,για παράδειγμα, ακόμη κι αν δεν έχεις ερωτικές επαφές ο γυναικολόγος να σου συστήσει να πάρεις αντισυλληπτικά χάπια για το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Ή, αν έχεις ήδη ολοκληρώσει την οικογένειά σου να συζητήσετε τον ιδανικό τρόπο αντισύλληψης, π.χ. την τοποθέτηση ενδομήτριου σπιράλ.

Για να κάνεις εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Εάν είσαι σεξουαλικά ενεργή είναι σημαντικό να κάνεις τις εξετάσεις αυτές κάθε ένα με δύο χρόνια, ή με τη συχνότητα που συστήνει ο γιατρός σου. Ο γιατρός θα σου δώσει επίσης συμβουλές για το πώς θα προστατευτείς από τα νοσήματα αυτά τα οποία δυνητικά μπορεί να είναι επιβλαβή για τη μελλοντική σου γονιμότητα.

Για να προετοιμαστείς για την εμμηνόπαυση

Εάν είσαι γύρω στα 40 ή μεγαλύτερη, συζήτησε με το γιατρό σου για τα συμπτώματα της προεμμηνόπαυσης, τις αλλαγές που μπορείς να περιμένεις και τι θα μπορούσες να κάνεις για να διευκολύνεις αυτή την οργανική μετάβαση. Ο γυναικολόγος μπορεί να σου δώσει συμβουλές για τη διατροφή και τη φυσική σου δραστηριότητα που θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου.

Διάβασε επίσης: 6 super τροφές που χρειάζεται να τρως κάθε μέρα για την καλή υγεία της καρδιάς

Διάβασε επίσης: Όλα τα προβλήματα υγείας στο στομάχι: Αντιμετώπισέ τα (καούρες, φούσκωμα, παλινδρόμηση, έλκος, ευερέθιστο έντερο…)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i