5 τρόφιμα που συμβάλλουν στην κακή διάθεση και στις αλλαγές συμπεριφοράς τα παιδιά

Οι ένοχοι στα σνακ και στα γεύματα που ταΐζουμε τα μικρά μας.

παιδί νήπιο κλάμα άγχος αποχωρισμού Nadezhda1906

Οι γονείς ξέρουν ότι κάποια τρόφιμα μπορούν να επηρεάσουν τη συμπεριφορά και τη διάθεση του παιδιού τους. Είναι γνωστό ότι τα γλυκά, για παράδειγμα, μπορούν να προκαλέσουν κρίσεις υπερκινητικότητας. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι ένοχοι στα σνακ και στα γεύματα που ταΐζουμε τα μικρά μας. Τα παρακάτω πέντε τρόφιμα είναι τα πιο κοινά συμβάλλοντα στην κακή διάθεση και τις αλλαγές συμπεριφοράς στα παιδιά.

5 τρόφιμα που συμβάλλουν στην κακή διάθεση και στις αλλαγές συμπεριφοράς τα παιδιά

Γαλακτοκομικά

Εάν το παιδί σας έχει δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στις πρωτεΐνες που βρίσκονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, μπορεί να δείτε αλλαγές στη διάθεση και τη συμπεριφορά του. Πολλά παιδιά γίνονται ευέξαπτα, γκρινιάρικα ή επιθετικά. Τα παιδιά με αλλεργίες ή δυσανεξία σε γαλακτοκομικά προϊόντα τείνουν επίσης να υποφέρουν από συχνά κρυολογήματα και λοιμώξεις του αυτιού. Τα μωρά μπορεί να εμφανίζουν συμπτώματα κολικού, ενώ τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να γίνουν απαρηγόρητα και ευερέθιστα.

Τεχνητά χρώματα

Πολλές χώρες έχουν απαγορεύσει τα τεχνητά χρώματα λόγω των επιζήμιων επιπτώσεων που έχουν αυτά τα χημικά στα παιδιά. Εκτός από νευρικότητα, ανησυχία, υπερκινητικότητα και πονοκεφάλους, τα τεχνητά χρώματα μπορούν επίσης να προκαλέσουν σημαντικές αλλαγές συμπεριφοράς στα παιδιά. Επειδή βρίσκονται σε πολλά ζαχαρούχα τρόφιμα, οι γονείς συχνά κατηγορούν για τις αλλαγές συμπεριφοράς τη ζάχαρη. Ακόμα, τα τεχνητά χρώματα συχνά κρύβονται σε απροσδόκητα τρόφιμα όπως το ψωμί και το γιαούρτι. Αποφύγετε τα προϊόντα με κίτρινο, κόκκινο και μπλε χρωματισμό εάν ανησυχείτε για τις μεταβολές της διάθεσης του παιδιού σας μετά την κατανάλωση τροφής με τεχνικά χρώματα.

Δες τη συνέχεια στο TheMamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i