Σεξ μετά τον τοκετό: Μπορεί να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από πριν;

Αν και μόνο η φράση "σεξ μετά τον τοκετό" σε κάνει να θέλεις να βάλεις τα γέλια (ποιο σεξ, όταν έχεις μήνες να κοιμηθείς σαν άνθρωπος;), κάποιες νέες μαμάδες έχουν διαφορετική άποψη. Αξίζει να τη διαβάσεις.

ζευγάρι μωρό κρεβάτι master1305

Αν έχεις γεννήσεις πρόσφατα -ή σχεδιάζεις να μείνεις έγκυος στο άμεσο μέλλον- τότε είναι πολύ πιθανό να σε απασχολεί το πώς θα είναι το σεξ μετά τον τοκετό. Για την ακρίβεια, να αναρωτιέσαι αν θα εξακολουθείς να έχεις ερωτική ζωή αφού φέρεις στον κόσμο το μωρό σου. Το άγχος είναι κατανοητό. Μέσα από το γεννητικό σου σύστημα βγήκε ένα ολόκληρο μωρό και αυτό μπορεί να άλλαξε την φυσιολογία της περιοχής. Πρόσθεσε στην εξίσωση το άγχος και τις άγρυπνες νύχτες και έχεις την πλήρη εικόνα. Ή μήπως όχι;

Καλύτερο το σεξ μετά τον τοκετό!

Να κάποια καλά νέα: Υπάρχουν γυναίκες που δηλώνουν σε έρευνα πως το σεξ μετά τον τοκετό είναι στην πραγματικότητα καλύτερο απ' ότι πριν. Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε από το Peanut, ένα social media app για μαμάδες. Στην έρευνα (θα τη δεις εδώ στα αγγλικά) συμμετείχαν 1.000 γυναίκες ηλικίας 27 έως 37 ετών οι οποίες απάντησαν σε ερωτήσεις για την ερωτική τους ζωή πριν και μετά τον τοκετό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το ψυχολογικό και σωματικό"κόστος" του τοκετού δεν αποτελεί εμπόδιο στην ερωτική ζωή του ζευγαριού.

Τα αποτελέσματα της έρευνας για το σεξ μετά τον τοκετό

Περίπου το 74% των μαμάδων που ρωτήθηκαν είπαν πως η ποιότητα του σεξ μετά τη γέννηση του μωρού τους ήταν η ίδια ή ακόμη και καλύτερη απ' ότι πριν. Και κόντρα σε όλα τα στερεότυπα, το 61% των νέων μαμάδων ανέφεραν μεγαλύτερη ερωτική επιθυμία από ποτέ.

6 λόγοι που από τότε που έγινα μαμά θαυμάζω τους γονείς πιο πολύ

Η διατροφή του μωρού τον 1ο χρόνο: Οι αναθεωρημένες επίσημες συστάσεις από Υπουργείο Υγείας

Ένα άγχος για την επιστροφή στην ερωτική ζωή ήταν επίσης αρκετά συνηθισμένο: Το 62% των νέων μαμάδων δήλωσαν ότι ανησυχούσαν για το πώς θα ήταν η πρώτη φορά. Το 72% των γυναικών που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο ανέφεραν ότι φοβούνταν τον πόνο και το 24% δήλωσαν πως ένιωθαν άσχημα για το σώμα τους. Η έρευνα έδειξε πως οι millennial μαμάδες είναι πρόθυμες να επιστρέψουν άμεσα στη φυσιολογικότητα: Οι 52 στις 100 είπαν πως έκαναν ξανά έρωτα με τον σύντροφό τους αμέσως μόλις έδωσε ο γιατρός το πράσινο φως. Και το 45% των γυναικών με μωρό κάτω του ενός έτους είπαν πως έχουν κάνει σεξ με το μωρό στο ίδιο δωμάτιο.

Η σύσταση των γιατρών

Συνήθως οι γυναικολόγοι συστήνουν στα ζευγάρια να περιμένουν μέχρι τον έλεγχο των έξι εβδομάδων (40 ημέρες) μετά τον τοκετό για να επιστρέψουν στις ερωτικές τους συνήθειες. Αυτό το διάστημα δίνει στο σώμα το χρόνο ίασης που απαιτείται και μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης, ειδικά εάν έχει σκιστεί ο ιστός γύρω από τον κόλπο κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Παρόλα αυτά, δεν έχεις καμία διάθεση για σεξ;

Άλλο οι στατιστικές, άλλο η πραγματική ζωή. Εάν νιώθεις πως η ερωτική σου διάθεση έχει πέσει στα τάρταρα, μην αισθάνεσαι ότι κάτι δεν πάει καλά. "Οι αλλαγές στα επίπεδα των οιστρογόνων και ο θηλασμός μπορεί να καθυστερήσουν την επιστροφή της libido" επισημαίνει ο Hector O. Chapa, MD, κλινικός επίκουρος καθηγητής μαιευτικής και γυναικολογίας στο A&M College of Medicine in College Station του Τέξας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i