Τρία συμπτώματα εγκυμοσύνης που ίσως δεν γνώριζες

Εκτός από τα "κλασικά", ανακάλυψε αυτά τα 3 συμπτώματα εγκυμοσύνης που μπορεί να νιώσεις πριν ακόμη δεις το θετικό τεστ!

συμπτώματα εγκυμοσύνης iStock

Πρησμένο στήθος, τάση για εμετό, ανακατεμένο στομάχι, καθυστέρηση στην περίοδο... Αυτά είναι τα πιο γνωστά και συνηθισμένα συμπτώματα εγκυμοσύνης. Υπάρχουν όμως κι άλλα, σχεδόν εξίσου χαρακτηριστικά, που οι περισσότερες δεν γνωρίζουμε. (Όχι πια!)

3 συμπτώματα εγκυμοσύνης που ίσως δεν γνώριζες

Μεταλλική γεύση στο στόμα

Μαζί με τις αλλαγές στη γεύση που φέρνει η εγκυμοσύνη είναι και μια μεταλλική γεύση στο στόμα, σαν να έχεις αίμα στα ούλα ή να πιπιλάς ένα κέρμα. Αυτό ανήκει στα συμπτώματα που δεν έχουν όλες οι γυναίκες - όπως άλλωστε ισχύει και με τα περισσότερα.

Αυξημένη θερμοκρασία σώματος

Όταν έχεις ωορρηξία, η βασική θερμοκρασία -τη μετράς το πρωί πριν σηκωθείς από το κρεβάτι- είναι ελαφρώς αυξημένη, περίπου μισό βαθμό Κελσίου. Εάν η θερμοκρασία παραμείνει ανεβασμένη και τις επόμενες μέρες του κύκλου σου, μπορεί αυτό να είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης.

Μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου ή να βάψω τα νύχια μου; Τι απαγορεύεται στην εγκυμοσύνη;

Αντιμετώπισε τη δυσκοιλιότητα στην εγκυμοσύνη!

Δεν μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι

Η κούραση και η νύστα είναι από τα συμπτώματα εγκυμοσύνης που θα σε συνοδεύουν από τις πρώτες μέρες, όταν ακόμη δεν έχεις ιδέα τι συμβαίνει στο σώμα σου, μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό αλλά δεν έχεις κανένα από τα παραπάνω -ούτε τα πιο "κλασικά"- συμπτώματα;

Κανένα πρόβλημα, αυτό ισχύει για πολλές έγκυες! Εφόσον έχεις κάνει τις αιματολογικές εξετάσεις που επιβεβαιώνουν την εγκυμοσύνη και ο γιατρός σου σου λέει ότι όλα είναι ΟΚ, τότε είναι όλα ΟΚ!    

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i