Θέλεις να γίνεις εθελόντρια και να βοηθάς σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης; Μάθε εδώ τις απαραίτητες πληροφορίες

Θα ήθελες να γίνεις εθελόντρια στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και να είσαι παρούσα όπου και όταν χρειαστεί; Διάβασε εδώ όσα πρέπει να ξέρεις.

εθελόντρια εθελοντισμός emarto

Για να γίνεις εθελόντρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Θα πρέπει αρχικά να επισκεφτείς την κεντρική ιστοσελίδα του, ώστε να επιλέξεις τον τομέα για τον οποίο ενδιαφέρεσαι. Στη συνέχεια θα έρθεις σε επαφή είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου µε τα αρμόδια υπεύθυνα στελέχη.

Σε ποιες υπηρεσίες μπορώ να γίνω εθελόντρια; Πώς το επιλέγω;

Οι Τομείς που μπορεί να δραστηριοποιηθεί εθελοντικά κάποιος είναι:

Τομέας Νοσηλευτικής: Θα συμβάλεις κι εσύ, πάντα με την επίβλεψη και καθοδήγηση των νοσηλευτριών/ών του Τομέα, στην παροχή υπηρεσιών σε νοσοκομεία, γηροκομεία, άσυλα ανίατων, ειδικές κατασκηνώσεις, ενώ θα είσαι σε ετοιμότητα για συμμετοχή σε κάθε έκτακτη ανάγκη εντός και εκτός συνόρων.

Τομέας Κοινωνικής πρόνοιας: Οι κύριοι τομείς δραστηριοποίησης του Τομέα είναι η προσέλκυση, εκπαίδευση και κινητοποίηση εθελοντικών ομάδων, η κάλυψη επειγουσών κοινωνικών αναγκών και η ψυχοκοινωνική στήριξη ατόμων και οικογενειών, η παρέμβαση σε καταστάσεις κρίσης (φυσικές καταστροφές, μαζικές αφίξεις πληθυσμού κ.λπ.), η ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για υποστήριξη «ευάλωτων» ομάδων πληθυσμού, η οργάνωση ειδικών εκδηλώσεων όπως Bazaar κ.λπ.

Τομέας Σαμαρειτών, διασωστών και Ναυαγοσωστών: Το Σώμα αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δύναμη Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης στην Ελλάδα, έτοιμη να δράσει σε περιπτώσεις φυσικών ή άλλων καταστροφών και σε κάθε είδους έκτακτη κατάσταση, όσο υπάρχουν άνθρωποι.

Διεύθυνση Νεότητας

Οι σκοποί της Διεύθυνσης Νεότητας είναι:

  • Η προστασία της υγείας και της ζωής
  • Η παροχή βοήθειας σε αυτούς που έχουν ανάγκη
  • H προαγωγή του πνεύματος αγάπης, κατανόησης και φιλίας ανάμεσα στους νέους των διαφόρων χωρών
  • Η προστασία του περιβάλλοντος

Διάβασε επίσης: Δωρεά οργάνων: Τι πρέπει να γνωρίζεις για να πάρεις την απόφαση

Διάβασε επίσης: Εθελοντική αιμοδοσία: Τι να γνωρίζεις πριν δώσεις αίμα, ποιοι δεν μπορούν και τι γίνεται αν έχεις χαμηλή πίεση ή αιματοκρίτη

Θα περάσω από εκπαίδευση και σεμινάρια; Τι χρόνο θα πρέπει να αφιερώσω γι αυτό;

Όλοι οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, περνούν πρακτική και θεωρητική εκπαίδευση για μεγάλο διάστημα ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά όταν αυτό ζητηθεί. Σε κάθε τομέα διαφέρει ο χρόνος εκπαίδευσης, οπότε θα πρέπει να ζητήσεις ξεχωριστά πληροφορίες.

Τι δεσμεύσεις θα έχω ως εθελόντρια;

Η μόνη δέσμευση που ο Εθελοντής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχει, είναι η συνεχής εκπαίδευση και επικαιροποίηση γνώσεων. Θα πρέπει επίσης, όποτε χρειαστεί, να είσαι πρόθυμη να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου.

Θα µε καλέσουν σίγουρα σε κάποια έκτακτη ανάγκη;

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός είναι μέλος της Πολιτικής Προστασίας και συνεργάζεται άμεσα με την Πυροσβεστική το Στρατό, το Λιμενικό και βέβαια όλους τους κρατικούς φορείς. Σε όλες τις καταστροφές είναι παρών, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σε σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες, μεταναστευτικές ροές, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Οι εθελοντές ενημερώνονται άμεσα για κάποια έκτακτη ανάγκη και δηλώνουν διαθεσιμότητα προσφορά εργασίας εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να μεταβούν άμεσα στο σημείο της καταστροφής.

Υπάρχει όριο ηλικίας ή άλλος αποτρεπτικός παράγοντας;

Στον Τομέα Σαμαρειτών υπάρχει όριο ηλικίας τα 45 έτη και απαιτείται άριστη φυσική κατάσταση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i