Τρέχουμε για όσους δεν μπορούν - ραντεβού στις 5 Μαΐου στο Wings for Life World Run

Wings for Life World Run: Στις 5 Μαΐου τρέχουμε για όσους δεν μπορούν

AP-1VK467J752111_news

Ο παγκόσμιος αγώνας δρόμου Wings for Life World Run επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, στις 5 Μαΐου 2019, στις 14:00 συνεχίζοντας να μεταδίδει το θετικό του μήνυμα σε όλο τον κόσμο, παρακινώντας εκατομμύρια κόσμου ανά την υφήλιο να τρέξουν στη θέση αυτών που ένας τραυματισμός στον νωτιαίο μυελό τους το απαγόρευσε!

Ένας σοβαρός τραυματισμός γίνεται πηγή έμπνευσης

Ένα χτύπημα της μοίρας, αποτέλεσμα ενός ατυχήματος που είχε το παιδί του, ώθησε τον Heinz Kinigadner -2 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή motocross να ιδρύσει το 2004, μαζί με τον φίλο του Dietrich Mateschitz -ιδρυτή του Red Bull Energy Drink, το ερευνητικό Ίδρυμα Wings for Life, με στόχο την ανεύρεση θεραπείας για όσους ζουν για μια ζωή με τις δραματικές συνέπειες που επιφέρει ένας τραυματισμός στο νωτιαίο μυελό. Για τον σκοπό αυτό, το Ίδρυμα χρηματοδοτεί κορυφαία επιστημονικά έργα και κλινικές μελέτες παγκοσμίως, και οργανώνει κάθε χρόνο έναν Παγκόσμιο αγώνα δρόμου για την μεγιστοποίηση των donations. Το 100% των εσόδων από το Wings for Life World Run κατατίθενται στο Ίδρυμα Wings for Life.

Τρέχουμε για όσους δεν μπορούν - ραντεβού στις 5 Μαΐου στο Wings for Life World Run - εικόνα 1

Παράδειγμα αγωνιστικότητας

Η Manda Kneževi έπασχε από βαριά μορφή σκολίωσης, γεγονός που την ανάγκασε να υποστεί ένα επίπονο χειρουργείο στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών. «Όταν ξύπνησα από την αναισθησία, οι γιατροί μου ζήτησαν να κουνήσω τα πόδια μου, αλλά δεν μπορούσα» θυμάται η 66-χρονη πλέον Manda, χωρίς να γνωρίζει μέχρι σήμερα τι πήγε λάθος στην επέμβαση.

Αν και παράλυτη από το στήθος και κάτω για 50 χρόνια, η Manda αποφάσισε από νωρίς πως θέλει να ζήσει μία όμορφη και θετική ζωή. Παρόλο που είναι καθηλωμένη στο αναπηρικό της καρότσι για περίπου 50 χρόνια, δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανεξάρτητη, ζώντας μια ζωή όπως όλοι οι άνθρωποι που δεν αντιμετωπίζουν τόσο σοβαρά προβλήματα υγείας.

Με στόχο να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους, ίδρυσε την Κροατική οργάνωση για τα Παραπληγικά και Τετραπληγικά άτομα.

Η Manda λαμβάνει μέρος κάθε χρόνο στον αγώνα Wings for Life World Run συμβάλλοντας και εκείνη στην έρευνα για την ανεύρεση θεραπείας των παθήσεων της σπονδυλικής στήλης. Η συγκινητική ιστορία αυτής της γυναίκας, μας υπενθυμίζει γιατί τρέχουμε και γιατί το Wings for Life World Run σημαίνει τόσα πολλά για τόσους πολλούς.

Γίνε και εσύ μέρος αυτού του Παγκόσμιου αγώνα δρόμου τρέχοντας, μέσω της εφαρμογής Wings For Life World Run (μπορείς να την βρεις στο App Store και στο Google Play), όπου και αν βρίσκεσαι. Είτε είσαι δρομέας αποστάσεων, είτε το τρέξιμο είναι το χόμπi σου ή απλά θέλεις να τρέξεις συμβολικά, μπορείς να προσφέρεις έμπρακτα βοήθειά και ελπίδα σε αυτούς που τη χρειάζονται!

Γίνε και εσύ μέρος αυτού του Παγκόσμιου αγώνα δρόμου τρέχοντας, μέσω της εφαρμογής Wings For Life World Run (μπορείς να την βρεις στο App Store και στο Google Play), όπου και αν βρίσκεσαι. Είτε είσαι δρομέας αποστάσεων, είτε το τρέξιμο είναι το χόμπυ σου ή απλά θέλεις να τρέξεις συμβολικά, μπορείς να προσφέρεις έμπρακτα βοήθειά και ελπίδα σε αυτούς που τη χρειάζονται!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i