4 αποφάσεις που μπορούμε να πάρουμε σήμερα για να είμαστε υγιείς κάθε μέρα

Όχι, δεν παίρνουμε μόνο την Πρωτοχρονιά αποφάσεις. Μπορούμε να το κάνουμε συχνότερα και να δεσμευόμαστε ότι θα τις τηρήσουμε.

γυναίκα χειμώνας istock

Γενικά φροντίζεις την υγεία σου. Συμφωνούμε, όλοι μάλλον το κάνουμε. Απλά ας σταθούμε λίγο στο "γενικά". Μήπως παραείναι… γενικό; Μήπως η υγεία μας θέλει πιο συγκεκριμένες κινήσεις για να είναι καλή κάθε μέρα και όσο περνάνε τα χρόνια. Οι παρακάτω 4 αποφάσεις είναι απλές αλλά είναι σούπερ αποτελεσματικές και εάν δεσμευτείς να τις τηρήσεις θα σε ανταμείψουν και με το παραπάνω.

Περπάτα 10 λεπτά παραπάνω μέσα στη μέρα

Δύσκολα πιάνουμε κάθε μέρα τα περίφημα 10.000 βήματα, αποδεικνύεται όμως ότι αξίζει να προσθέσεις στην καθημερινή σου δραστηριότητα 1000 επιπλέον βηματάκια. Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη κι ένας 10λεπτος ζωηρός περίπατος (που χοντρικά αντιστοιχεί σε 1000 βήματα, ανάλογα με το ρυθμό σου) κάθε μέρα μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους την υγεία σου: Μειώνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2, για καρδιαγγειακά νοσήματα, άνοια ακόμη και για κάποιες μορφές καρκίνου.

Διαβάστε Επίσης

Πρόσθεσε ένα φρέσκο λαχανικό και φρούτο σε κάθε σου γεύματος

Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον 470 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα έχουν επίσης 10% χαμηλότερα επίπεδα στρες από εκείνους που καταναλώνουν περίπου τη μισή ποσότητα. Κι αν τα 470 γραμμάρια σου ακούγονται πολλά σκέψου ότι αρκεί να τρως 100 γραμμάρια παραπάνω σε κάθε γεύμα και σνακ μέσα στη μέρα. Τώρα δεν ακούγεται πολύ καλύτερο;

Μην αναβάλεις την επίσκεψη στον οφθαλμίατρο

Το ξέρουμε, είναι κουραστικό και δύσκολο να το οργανώσεις: ραντεβού για τσεκ απ στον παθολόγο, στον γυναικολόγο, στον οδοντίατρο… Όλα αυτά τα κάνεις λίγο πολύ. Μήπως όμως θεωρείς μικρότερης σημασίας το τσεκ απ των ματιών σου; Λάθος! Ο καλύτερος ρυθμός για τα οφθαλμολογικά τσεκ απ είναι κάθε δύο χρόνια μέχρι την ηλικία των σαράντα και από κει και μετά κάθε χρόνο. Μην ξεχνάς ότι ακόμη και απλές παθήσεις όπως η πρεσβυωπία -που λογικά θα συμβεί στον καθένα μας – μπορούν να αντιμετωπιστούν έγκαιρα και να αντισταθμιστούν οι ενοχλητικές της συνέπειες. Ωστόσο, ο τακτικός έλεγχος στον οφθαλμίατρο είναι ακόμη πιο σημαντικός όσο μεγαλώνεις καθώς μπορεί να προλάβει έγκαιρα πιο σοβαρές παθήσεις όπως ωχρά κηλίδα, γλαύκωμα και καταρράκτη που γίνονται συχνότερες μετά τα 50.

Γέλα περισσότερο

Τα οφέλη του γέλιου είναι πανανθρώπινα και όλοι έχουμε βιώσει το αίσθημα ευεξίας μετά από ένα καλό – ίσως μέχρι κλάματος – γέλιο! Έρευνες έχουν δείξει ότι το γέλιο μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους, να απελευθερώσει στον οργανισμό μας ενδορφίνες που μας κάνουν να νιώθουμε πιο χαρούμενοι, να ανακουφίσει την ένταση και να διεγείρει τα εσωτερικά μας όργανα. Μακροπρόθεσμα μάλιστα το τακτικό γέλιο μπορεί ακόμη και να βελτιώσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Τι λες να διαλέξεις μία κωμωδία γι’ απόψε;

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i