Γαϊδουράγκαθο, πικραλίδα και αγκινάρα: Αν η ηπατική υγεία "φώναζε" για βοήθεια, θα έλεγε (και) αυτές τις λέξεις

Η Νο1 φόρμουλα από γαϊδουράγκαθο, πικραλίδα και αγκινάρα για την ηπατική υγεία.

ηπαρ - συκώτι iStock

Ο τρόπος με τον οποίο ζούμε και οι επιλογές που κάνουμε στην καθημερινότητά μας έχουν άμεση επίδραση στον οργανισμό μας, με αποτέλεσμα συχνά να μην οδηγούμαστε στις πιο υγιεινές συνήθειες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ζάχαρης, η αλόγιστη χρήση φαρμακευτικών αγωγών και οι τοξίνες που συσσωρεύονται μέσα μας μέρα με τη μέρα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία μας και αυτός που την πληρώνει δεν είναι άλλος από το ήπαρ. 

Εσύ γνώριζες πως το ήπαρ (ή συκώτι), που αποτελεί το μεγαλύτερο όργανο του σώματος, επιτελεί πάνω από 500 λειτουργίες του οργανισμού; Η σημαντικότερη από αυτές είναι το φιλτράρισμα των χημικών ουσιών και τοξινών από το αίμα, ενώ παράλληλα βοηθά την απορρόφηση των βιταμινών και παράγει τη χολή.

Όταν λοιπόν το συκώτι στρεσαριστεί από τις προαναφερθείσες αιτίες, η υγεία του κινδυνεύει σημαντικά, πράγμα που σημαίνει πως ο οργανισμός μας γίνεται πιο ευάλωτος ενάντια σε ιούς και εξωτερικούς παράγοντες. Η μόνη λύση για τη διατήρηση της ηπατικής υγείας αποτελεί η αποτοξίνωσή του και η ενίσχυσή του, που μπορεί να καταστεί δυνατή μέσω του Milk Thistle Plus της Flora.

Τι είναι το Milk Thistle Plus;

Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο περιλαμβάνει μία επαναστατική φόρμουλα που αποτελείται από βοτανικά εκχυλίσματα σπόρων Γαϊδουράγκαθου, φύλλων Αγκινάρας και ρίζας Πικραλίδας που προστατεύουν και ενισχύουν την ηπατική υγεία. Η επιτυχία του συμπληρώματος αυτού προκύπτει από την αποτελεσματική συνέργεια των δράσεων των βοτάνων αυτών και των δραστικών ουσιών τους. 

medmelon

Πιο αναλυτικά:

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, το γαϊδουράγκαθο αποτελεί το "θαυματουργό" εργαλείο που χρησιμοποιείται κατά των πεπτικών διαταραχών και των οργανικών βλαβών από δηλητήρια και τοξίνες, ενώ σήμερα συναντάται σε αρκετές θεραπείες που αφορούν χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις και την κίρρωση του ύπατος. Το μυστικό του βρίσκεται στο συστατικό που εντοπίζεται στους σπόρους του, τη σιλυμαρίνη. Το φυτικό αυτό φλαβονοειδές διατηρεί αντιοξειδωτικές, ηπατοπροστατευτικές και αναγεννητικές ιδιότητες, ενώ ταυτόχρονα υποβοηθά την πέψη και μειώνει τη χοληστερόλη. Από την άλλη, τα εκχυλίσματα της ρίζας Πικραλίδας και των φύλλων Αγκινάρας προστατεύουν, επίσης, το συκώτι με το να αναλαμβάνουν τον καθαρισμό του από συσσωρευμένο λίπος, αυξάνοντας την παραγωγή χολής και τονώντας το πεπτικό, αλλά και με το να απολυμαίνουν το ουροποιητικό και να διεγείρουν το ανοσοποιητικό μέσω της ινουλίνης που περιέχουν και τρέφουν τα φιλικά βακτήρια του εντέρου. 

Τα οφέλη προς τον οργανισμό

Ο συνδυασμός των ενεργών συστατικών που καταφέρνουν να λειτουργήσουν σε αρμονία έχουν ως αποτέλεσμα αρχικά το ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την αποτοξίνωση και την προστασία του ήπατος από τοξικές δράσεις χημικών, βαρέων μετάλλων και φαρμάκων. Από την άλλη, αν είσαι λάτρης του αλκοόλ, η δραστική ουσία σιλυμαρίνη συμβάλλει στη μείωση των βλαβών που προκαλούνται από την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, την ελάφρυνση της χρόνιας καταπόνησης και την αναγέννηση νέων υγιών ηπατικών κυττάρων. Παράλληλα, βελτιώνεται η διαδικασία παραγωγής της χολής, μειώνοντας τα συμπτώματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας, με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν τα δυσάρεστα απρόοπτα. Σε ότι αφορά τον μεταβολισμό, οι δραστικές ουσίες στο Milk Thistle Plus της Flora συντελούν στη διατήρηση χαμηλών επιπέδων λιπιδίων, όπως συμβαίνει και με τα επίπεδα σακχάρου, χάρη στην αντιδιαβητική δράση τους. 

Απλό στη χρήση, ενισχυμένο στη δράση

Με 2 κάψουλες την ημέρα, μία το πρωί και μία το βράδυ - μία τόσο απλή κίνηση, ωστόσο τόσο ουσιαστική-, καταφέρνεις να προστατεύσεις το ήπαρ, δίνοντάς του το καλύτερο δυνατό για την διατήρηση της υγείας του, ιδιαίτερα αν συνυπάρχουν βλαβερές συνθήκες και "κακές" επιλογές.

Useful Info: Το προϊόν παρασκευάζεται από την καναδική εταιρία Flora και διατίθεται από τη MedMelon. Μπορείτε να το βρείτε σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών.

Διαβάστε Επίσης

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i