Μάλλον πρέπει να σταματήσεις να παίρνεις το κινητό σου στην τουαλέτα

Spoiler Alert: Οι λόγοι είναι πραγματικά αηδιαστικοί.

τουαλέτα iStock

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι σε κάποια φάση, αν όχι συστηματικά, έχουμε πάρει το κινητό μας στην τουαλέτα, είτε σαν υποκατάστατο του πιο "παραδοσιακού" περιοδικού, είτε για να μη χάσουμε την -on fire- συζήτηση στο group chat, είτε απλώς από συνήθειο.

Το κουβαλάμε μαζί μας στην κουζίνα, στο γραφείο, στη βόλτα με το κατοικίδιό μας, οπότε τι μπορεί να μας σταματήσει από το να έχουμε το κινητό μας, μαζί, και στην τουαλέτα;

Μάλλον οι πολυάριθμες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με αυτό, είναι η απάντηση. Σύμφωνα με το The Conversation, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι τα τηλέφωνά μας μπορούν να μεταφέρουν πολλά είδη παθογόνων βακτηρίων, δηλαδή βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες. Τα βακτήρια που βρέθηκαν μπορούν να προκαλέσουν μεταξύ άλλων δερματικές λοιμώξεις, φυματίωση, διφθερίτιδα, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και μηνιγγίτιδα. Μία εκ των ερευνών μάλιστα, εντόπισε επίσης το βακτήριο E. coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια και προέρχεται κατευθείαν από τα ανθρώπινα κόπρανα.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i