Γιατί τα παιδιά χρειάζεται να παίρνουν βάρος κατά τη διάρκεια της εφηβείας;

εφηβεια

Οι έφηβοι πάντα ανησυχούν για τις αλλαγές που βιώνουν στο σώμα τους κατά τη διάρκεια μιας αρκετά απαιτητικής περιόδου και σύμφωνα με ένα νέο άρθρο του CNN τα κιλά τους είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες τους.

Αυτό που έχει παρατηρηθεί είναι πως πλέον και οι γονείς εκφράζουν τις ίδιες ανησυχίες για την αύξηση βάρους των παιδιών τους κατά τη διάρκεια της εφηβείας, κυρίως επειδή ανησυχούν για την υγεία της αλλά και την αυτοπεποίθησή τους. Σύμφωνα όμως με την Michelle Icard, συγγραφέα πολλών βιβλίων για την ανάπτυξη των εφήβων, όπως το ‘Fourteen Talks by Age Fourteen’, τα παιδιά χρειάζονται το επιπλέον βάρος κατά τη διάρκεια της εφηβείας.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας οι γονείς οφείλουν να μην σχολιάζουν καθόλου τις αλλαγές στο σώμα του παιδιού τους, αφού αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να εξασφαλίσουν ότι θα έχουν μια υγιή σχέση με το σώμα τους.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη σημειώνεται στις ηλικίες ανάμεσα στα 13 και 18 έτη, κατά τα οποία τα περισσότερα παιδιά διπλασιάζουν το βάρος τους. Τα αγόρια αναπτύσσονται περισσότερο από τα 12 έως τα 16, μπορεί να ψηλώσουν έως και 30 εκατοστά και να πάρουν έως και 27 κιλά.

Δείτε περισσότερα στο themamagers.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i