Πώς θα μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε: Το "μυστικό" της Iris Apfel

Η Iris Apfel αυτοαποκαλείται -και το υποστηρίζει- ως η μεγαλύτερη εν ζωή έφηβη! Και αυτή είναι η συμβουλή της για να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε.

Iris Apfel Splashnews

Εάν δεν την γνωρίζεις, η Iris Apfel είναι επιχειρηματίας, σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και fashion icon. Γιατί όμως έχει τόση σημασία η δική της συμβουλή για το πώς θα μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε; Γιατί η Apfel είναι σήμερα 102 ετών και συνεχίζει να ζει τη ζωή της όπως ακριβώς της αρέσει. Σε ένα τελευταίο της βίντεο στο TikTok (φυσικά!) μοιράστηκε με τους ακολούθους της τις σκέψεις της για το πέρασμα του χρόνου. 

Διαβάστε Επίσης

"Μεγάλωσε, αλλά μη γίνεις βαρετή! Είμαι η Iris Apfel, η μεγαλύτερη εν ζωή έφηβη στον κόσμο. Δεν χρειάζεται ποτέ να πάψεις να είσαι τολμηρή και να διασκεδάζεις. Ζήσε το! Νιώσε άνετα έξω από τη δική σου ζώνη άνεσης".  

 

Άλλα tips για να μεγαλώνουμε με υγεία και χωρίς να γερνάμε;

Φροντίζουμε το σώμα μας. Τρώμε απ' όλα, με μέτρο και ισορροπία. Επιλέγουμε φρούτα και λαχανικά εποχής που θα είναι πιο πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και προσπαθούμε να τρώμε ποικιλία από αυτά. 

Φροντίζουμε να κάνουμε κάθε μέρα κάποιου είδους φυσική δραστηριότητα. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για να μεγαλώνουμε με υγεία συστήνεται να κάνουμε 150 λεπτά την εβδομάδα μέτριας έντασης αερόβια δραστηριότητα ή 75 λεπτά υψηλής έντασης αερόβια άσκηση ή έναν ισοδύναμο συνδυασμό μέτριας προς έντονης δραστηριότητας.

Δεν παραλείπουμε τα τακτικά τσεκ απ υγείας. Η πρόληψη είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνουμε υγιείς μέχρι τα βαθιά μας γεράματα. 

Κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν και μας γεμίζουν. Η καλή διάθεση και η αισιοδοξία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας υγεία - και αυτή είναι άρρηκτα δεμένη και με τη σωματική υγεία. 

 

 

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i