Γιατί το κολύμπι στη θάλασσα θεωρείται θεραπευτικό;

Για να το πούμε διαφορετικά, η θάλασσα είναι γεμάτη με πολύτιμα μέταλλα τα οποία ωφελούν το σώμα και το μυαλό μας.

Γυναίκα που κολυμπάει σε ήρεμη θάλασσα istock

Η Ελλάδα έχει μια τεράστια ακτογραμμή και οι θάλασσές της είναι πλούσιες σε μέταλλα που ωφελούν το σώμα και το μυαλό. Από τα αρχαία χρόνια οι άνθρωποι ταξίδευαν στην Ελλάδα για να κάνουν μπάνιο στα νερά της Μεσογείου, πιστεύοντας ότι είχαν θεραπευτικές δυνάμεις. Σήμερα η σύγχρονη επιστήμη έχει επιβεβαιώσει ότι η θάλασσα περιέχει πολλά μέταλλα και ιχνοστοιχεία που προσφέρουν πολυάριθμα οφέλη στο σώμα και το μυαλό.

Διαβάστε Επίσης

Τα πολύτιμα μέταλλα της θάλασσας

Ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα που βρίσκονται στην ελληνική θάλασσα είναι το μαγνήσιο. Είναι γνωστό για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και προάγει τη χαλάρωση. Το κολύμπι στη θάλασσα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα μαγνησίου του σώματος, συμβάλλοντας στη μείωση του στρες και του άγχους. Ένα άλλο σημαντικό μέταλλο που βρίσκεται στις ελληνικές θάλασσες είναι το ιώδιο. Είναι απαραίτητο για την υγεία του θυρεοειδούς, ο οποίος με τη σειρά του βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και των επιπέδων ενέργειας.

Εκτός από τα μέταλλα, η θάλασσα είναι επίσης πλούσια σε ιχνοστοιχεία, όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός και το σελήνιο. Αυτά τα στοιχεία προσφέρουν οφέλη στην υγεία, συμπεριλαμβανομένων της βελτίωσης της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και της μείωσης της φλεγμονής στο σώμα. Επιπλέον, η κολύμβηση στο θαλασσινό νερό έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία. Είναι μια μορφή άσκησης που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, την ενίσχυση της δύναμης και την απώλεια βάρους. Η άνωση του νερού το καθιστά ιδανικό περιβάλλον για αποκατάσταση μετά από τραυματισμό ή χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος, το να είσαι κοντά στη θάλασσα έχει αποδειχτεί ότι έχει οφέλη για την ψυχική υγεία. Ο ήχος των κυμάτων και ο αέρας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και του άγχους, τη βελτίωση της διάθεσης και τη χαλάρωση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i