Νιώθω πολύ κουρασμένη συνέχεια: Πώς η αποτοξίνωση μπορεί να ανακουφίσει την κόπωση;

Μετά το καλοκαίρι, το αίσθημα κόπωσης είναι συχνό φαινόμενο. Πώς θα περάσεις από την εξάντληση στην ενέργεια;

εξάντληση unsplash

H συνεχής αίσθηση εξάντλησης είναι πολύ οικεία σε πολλούς από εμάς, ειδικότερα μετά το καλοκαίρι. Κάποιοι το αποδίδουν στον καθιστικό τρόπο ζωής, το αυξανόμενο άγχος ή στο πρόγραμμα και τη ρουτίνα μας που αλλάζει αρκετά τους προηγούμενους μήνες. Μεταξύ των πολλών πιθανοτήτων που υπάρχουν, θα μπορούσε να κρύβεται, μέσα μας, ένας βαθύτερος ένοχος; Θα μπορούσε η απάντηση στην επίμονη κούρασή μας να βρίσκεται στις τοξίνες που έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας;

Πώς επιδρούν οι τοξίνες στο σώμα; 

Τα σώματά μας είναι ανθεκτικές "μηχανές" που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες. Ωστόσο, στον σύγχρονο κόσμο, "βομβαρδιζόμαστε" από μια πληθώρα τοξινών και ρύπων. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν βαρέα μέταλλα, μικροσωματίδια, χημικές ουσίες, ξενοορμόνες, ακτινοβολία και άλλα, τα οποία μπορούν να συσσωρευτούν στο σύστημά μας με την πάροδο του χρόνου. Όταν το σώμα μας κατακλύζεται από αυτές τις τοξίνες, εμποδίζεται η ικανότητά του να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά και τίθεται, τελικά, σε κίνδυνο η λειτουργικότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Αυτή η τοξική υπερφόρτωση μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, ένα από τα πιο κοινά είναι η χρόνια κόπωση. Όταν το σώμα μας επιβαρύνεται από υπερβολική ποσότητα επιβλαβών ουσιών, είναι σαν να προσπαθούμε να λειτουργήσουμε έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης με βρώμικο λάδι. Κάτι πρέπει να αλλάξει για να ανακτήσει το σώμα μας τη ζωτικότητά του.

Αναγνωρίζοντας τα σημάδια

Τα συμπτώματα που σχετίζονται με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι ποικίλα και συχνά συγχέονται με αυτά άλλων ιατρικών προβλημάτων. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν επίμονους πονοκεφάλους, γρήγορους καρδιακούς παλμούς, χαμηλά επίπεδα ερυθρών αιμοσφαιρίων και μαγνησίου, αϋπνία, υπερβολική υπνηλία, δυσκολία συγκέντρωσης, κενά μνήμης, ανεξήγητες αλλαγές βάρους, αλλεργίες, άγχος, ευερεθιστότητα, κατάθλιψη, διαρκή αίσθηση σωματικής εξάντλησης, μυϊκή δυσκαμψία, πόνο στις αρθρώσεις, ευαισθησία σε λοιμώξεις και περιστασιακό πυρετό, πονόλαιμο ή πρησμένους λεμφαδένες. 

Αποτοξίνωση: Ενεργοποίηση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ένα καταπονημένο σώμα αγωνίζεται να επεξεργαστεί αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά και να διατηρήσει ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα. Η απομάκρυνση τοξινών όπως τα βαρέα μέταλλα, τα μικροσωματίδια, οι χημικές ουσίες, οι ξενοορμόνες και η ακτινοβολία μπορεί να αναζωογονήσει το σώμα μας και να του επιτρέψει να εκτελέσει τις φυσικές του λειτουργίες για να παραμείνει υγιές.

Η λύση για την καλύτερη αποτοξίνωση 

Μια φυσική και οργανική φόρμουλα που στοχεύει να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία αποτοξίνωσης είναι η Flor Essence. Αποτελούμενη από οκτώ βότανα, αυτή η φόρμουλα προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον καθαρισμό του σώματος. Το Flor Essence λειτουργεί σε κυτταρικό επίπεδο, συνεργάζεται με τις διαδικασίες λεμφικής και ηπατικής αποτοξίνωσης ενώ υποστηρίζει την αποβολή των τοξινών μέσω διαφόρων οδών απέκκρισης.

FlorEssence
FlorEssence

Η απαλή αλλά αποτελεσματική φύση του Flor Essence το ξεχωρίζει από άλλες μεθόδους αποτοξίνωσης. Αποτοξινώνει το αίμα, τα νεφρά, το συκώτι, το δέρμα και τα έντερα, ενισχύοντας τελικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή η φόρμουλα αντιπροσωπεύει την εξέλιξη ενός παραδοσιακού βορειοαμερικανικού ινδιάνικου φαρμάκου με αιώνες πολιτιστικής παρουσίας και εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως σε περισσότερες από 65 χώρες, ενώ αποτελεί την #1 φόρμουλα αποτοξίνωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

FlorEssence
FlorEssence

Η βοτανική συνέργεια στο Flor Essence

Στο επίκεντρο της αποτελεσματικότητας του Flor Essence βρίσκεται ο ακριβής συνδυασμός οκτώ βοτάνων: κολλιτσίδα, φύκι, φτελιά, νεροκάρδαμο, κόκκινο τριφύλλι, ραβέντι, αγιάγκαθο και λάπαθο. Αυτά τα βότανα συνεργάζονται, το καθένα ενισχύοντας τα οφέλη του άλλου για να δημιουργήσει μια ολιστική και αρμονική φόρμουλα. Η συνέργεια αυτών των βοτάνων στο Flor Essence είναι πιο ισχυρή από ό,τι αν λαμβάνονταν μεμονωμένα.

Αυτή η φυτική συνέργεια χρησιμεύει στην εξισορρόπηση του σώματος, επιτρέποντάς του να "επανέρχεται" και να ενεργοποιεί τους εσωτερικούς μηχανισμούς του για αυτοθεραπεία. Οι χρήστες συχνά αναφέρουν αυξημένα επίπεδα ενέργειας, καθαρότερο δέρμα, βελτιωμένο ύπνο, καλύτερη πέψη και συνολικό αίσθημα ευεξίας. Εάν και εσύ έχεις ένα αίσθημα συνεχούς κόπωσης, η αποτοξίνωση του σώματος θα μπορούσε να είναι ένα πολύτιμο βήμα προς τη βελτίωση της υγείας και της ενέργειάς σου!

 

Το Flor Essence είναι προϊόν εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ. Παρασκευάζεται από τη Flora, Canada και διανέμεται από την εταιρία MedMelon (τηλ. 2310 449441). Μπορούμε να το προμηθευτούμε από φυσικά ή διαδικτυακά φαρμακεία και καταστήματα υγιεινών τροφών.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Διατροφή

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i