Καθημερινές συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη

Δηλαδή κάνουν κακό στην υγεία και το σώμα σου.

Γιατί δείχνω μεγαλύτερη pexels

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που περνάμε όλοι μας, και ενώ δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να μεγαλώνουμε, πολλοί από εμάς θέλουμε να διατηρήσουμε μια νεανική εμφάνιση για όσο το δυνατόν περισσότερο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν διάφορες επιλογές τρόπου ζωής που μπορούμε να κάνουμε για να μας βοηθήσουν να δείχνουμε και να νιώθουμε νεότεροι. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης καθημερινές συνήθειες που μπορεί άθελά μας να μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία. Παρακάτω θα δούμε μερικές από αυτές τις συνήθειες και θα προσφέρουμε συμβουλές για το πώς να εξουδετερώσεις τις επιπτώσεις της γήρανσης.

Παραμέληση της αντηλιακής προστασίας

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συμβάλλουν στην πρόωρη γήρανση είναι η έκθεση στον ήλιο. Με την πάροδο του χρόνου, οι ακτίνες UV από τον ήλιο μπορεί να οδηγήσουν σε ρυτίδες, κηλίδες ηλικίας και χαλάρωση του δέρματος.

► Για να το καταπολεμήσεις, κάνε το αντηλιακό καθημερινό μέρος της ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας σου, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες. Η χρήση γυαλιών ηλίου και καπέλων με φαρδύ γείσο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην προστασία του προσώπου και των ματιών από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου.

Κάπνισμα

Εάν χρειαζόσουν άλλον λόγο για να κόψεις το κάπνισμα, ορίστε: το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Το κάπνισμα στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος, μειώνοντας τη ροή του αίματος και εξαντλώντας το δέρμα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες ρυτίδες και θαμπή επιδερμίδα.

► Η διακοπή του καπνίσματος όχι μόνο βελτιώνει τη γενική υγεία μας αλλά μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να διατηρήσεις μια νεανική εμφάνιση.

Κακή Διατροφή

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς γερνάς. Η κατανάλωση μιας διατροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, επεξεργασμένα τρόφιμα και ανθυγιεινά λίπη μπορεί να συμβάλει σε φλεγμονές και δερματικά προβλήματα.

► Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορεί να βοηθήσει στη θρέψη του δέρματός σου και στη διατήρηση της ελαστικότητάς του.

Η έλλειψη ύπνου

Η έλλειψη ποιοτικού ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε σακούλες κάτω από τα μάτια, μαύρους κύκλους και κουρασμένη εμφάνιση. Επιδίωξε 7-9 ώρες αδιάκοπου ύπνου κάθε βράδυ για να επίτρεψε στο σώμα σου να επανορθωθεί και να αναζωογονηθεί.

► Η καθιέρωση ενός τακτικού προγράμματος ύπνου και η δημιουργία μιας χαλαρωτικής ρουτίνας πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σου.

Αφυδάτωση

Το να μην πίνεις αρκετό νερό μπορεί να κάνει το δέρμα σου να φαίνεται ξηρό, θαμπό και γερασμένο. Η σωστή ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη διατήρηση υγιούς δέρματος.

► Στόχευσε να πίνεις τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα και πρόσθεσε στη διατροφή σου ενυδατικές τροφές όπως τα αγγούρια και το καρπούζι.

Στρες

Το χρόνιο στρες μπορεί να επηρεάσει τη φυσική εμφάνιση. Μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, ακμή και κουρασμένο βλέμμα.

► Η εύρεση τεχνικών μείωσης του στρες που λειτουργούν για εσένα, όπως ο διαλογισμός, η γιόγκα ή το να περνάς χρόνο στη φύση, μπορεί να σε βοηθήσει να φαίνεσαι και να αισθάνεσαι νεότερη.

Παράλειψη περιποίησης δέρματος

Η παραμέληση της ρουτίνας περιποίησης μπορεί να αφήσει το δέρμα σου ευάλωτο στις επιπτώσεις της γήρανσης. Ένα απλό πρόγραμμα περιποίησης που περιλαμβάνει καθαρισμό, ενυδάτωση και χρήση αντιγηραντικών προϊόντων μπορεί να σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου νεανικό.

► Μην ξεχνάς να κάνεις τακτική απολέπιση για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και να ενθαρρύνεις τον κυτταρικό κύκλο.

Υπερκατανάλωση αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα και να οδηγήσει σε πρήξιμο και ερυθρότητα.

► Περιόρισε την κατανάλωση αλκοόλ και σκεφτείτε προτίμησε νερό για να παραμείνεις ενυδατωμένη.

Μη τακτική άσκηση

Ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να συμβάλει στην απώλεια μυών, στην αύξηση βάρους και στην έλλειψη ενέργειας.

► Η ενσωμάτωση της τακτικής άσκησης στη ρουτίνα σου όχι μόνο σε βοηθά να διατηρήσεις ένα υγιές βάρος αλλά και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία μπορεί να σου δώσει μια νεανική λάμψη.

'Εξι συμβουλές για να αλλάξεις τις συνήθειες που παχαίνουν

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i