5 τρόποι να αναρρώσεις πιο γρήγορα από γρίπη και Covid-19

O κορωνοϊός και η γρίπη μοιάζουν πολύ. Πολλοί άνθρωποι που έχουν έναν από τους δύο ιούς μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι τους.

flu istock

Η γρίπη και η COVID-19 μοιάζουν πολύ. Είναι και οι δύο ιοί, εξαπλώνονται με παρόμοιο τρόπο και έχουν παρόμοια συμπτώματα. Τα κοινά συμπτώματα για την COVID-19 και τη γρίπη περιλαμβάνουν:

  • Πυρετός
  • Μυϊκοί πόνοι
  • Ρίγος και ιδρώτας
  • Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
  • Ξηρός, επίμονος βήχας
  • Κούραση και αδυναμία
  • Καταρροή ή βουλωμένη μύτη
  • Πονόλαιμος
  • Πονοκέφαλο
     
  • Έμετος, ναυτία ή διάρροιας
  • Άλλα συμπτώματα COVID-19 περιλαμβάνουν απώλεια γεύσης ή όσφρησης και πόνο στο στήθος.

Πώς να αναρρώσεις γρήγορα

 Ανεξάρτητα από τη διάγνωση, μπορείς να αναρρώσεις και από τα δύο με παρόμοιο τρόπο. Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν να νιώσεις καλύτερα, πιο γρήγορα.

1. Ενυδατώσου

Όταν οι άνθρωποι είναι άρρωστοι, έχουν συχνά χαμηλά επίπεδα ενέργειας και όρεξης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερη κατανάλωση υγρών και αφυδάτωση. Η εμφάνιση συμπτωμάτων πυρετού, διάρροιας και/ή εμέτου μπορεί επίσης να προκαλέσει αφυδάτωση. Είναι σημαντικό να πίνεις άφθονο νερό, ώστε το σώμα σου να έχει ό,τι χρειάζεται για να καταπολεμήσει μια ασθένεια όπως η COVID-19 ή η γρίπη. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις με την πρόσληψη νερού - συνήθως η συνιστώμενη ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του σώματός σου.

Όταν είσαι άρρωστη, εκτός από νερό πιες έναν φυσικό χυμό πορτοκαλιού, αθλητικά ποτά με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, μαύρο ή πράσινο τσάι και  χυμό λαχανικών. Παράλειψε το γάλα, τα αναψυκτικά, το αλκοόλ και τον καφέ όταν αναρρώνεις από μια ασθένεια.

2. Φάε κοτόσουπα

Η ζεστή αχνιστή σούπα ανακουφίζει από το μπούκωμα. Εν τω μεταξύ, το κοτόπουλο παρέχει ενέργεια λόγω της εύπεπτης πρωτεΐνης και ο ζωμός βοηθά στην ενυδάτωση.

Κάποια άλλα φαγητά είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα αυγά, οι μπανάνες, τα μήλα και οποιεσδήποτε άπαχες πρωτεΐνες. Παρέλειψε τα γαλακτοκομικά - είναι δύσκολο να αφομοιωθούν και μπορεί να επιδεινώσουν τη ναυτία.

3. Ξεκουράσου


Η ξεκούραση είναι απαραίτητη για να νιώσεις καλύτερα. Το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί αν δεν ξεκουράζεσαι σωστά. Προσπάθησε να κοιμάσαι περισσότερο από 7 έως 9 ώρες.

4. Κάνε γαργάρες με αλατόνερο

Οι γαργάρες με αλατόνερο είναι μια δημοφιλής θεραπεία για τον πονόλαιμο και τα κρυολογήματα. Το αλάτι ελκύει ιούς ή βακτήρια στο λαιμό. Ανακάτεψε περίπου ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι νερό για να κάνεις γαργάρες 4-5 φορές την ημέρα.

5. Κάνε ένα χλιαρό μπάνιο

Το να κάνεις ένα χλιαρό μπάνιο σημαίνει να ότι η θερμοκρασία του νερού είναι ζεστή, αλλά όχι καυτή. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας και να βοηθήσει το σώμα σου να ρυθμίσει τη θερμοκρασία εάν έχεις πυρετό. 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i