Μπάνιο στη θάλασσα το χειμώνα: 9 λόγοι για να το δοκιμάσεις!

Σήμερα είναι μια μέρα που πολλοί σκέφτονται να βουτήξουν στο κρύο νερό, για καλό λόγο. Υπάρχουν ωστόσο οφέλη από το μπάνιο στη θάλασσα το χειμώνα. .

swim istock

Ο χειμώνας είναι μια εποχή που πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή, ο καιρός είναι συχνά κρύος και βροχερός, και το μπάνιο μπορεί να φαίνεται επικίνδυνο. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αξίζει να δοκιμάσεις να κάνεις μπάνιο στη θάλασσα το χειμώνα.

Βρήκαμε την άσκηση για καλύτερη υγεία: Είναι το κολύμπι

Μπάνιο στη θάλασσα το χειμώνα: 9 οφέλη 

Τα οφέλη από το μπάνιο στη θάλασσα το χειμώνα σε κρύο νερό είναι πολλά και σημαντικά, τόσο για την σωματική όσο και για την ψυχική  σου υγεία.

  1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Το κρύο νερό αναγκάζει την καρδιά να αντλεί το αίμα πιο γρήγορα, αυξάνοντας την κυκλοφορία σε όλο το σώμα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου και άλλων χρόνιων παθήσεων.
  2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η έκθεση στο κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των λοιμώξεων.
  3. Μειώνει τη φλεγμονή. Το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής σε όλο το σώμα, η οποία μπορεί να συμβάλλει σε μια σειρά από ασθένειες, όπως η αρθρίτιδα, το άσθμα και η καρδιακή νόσο.
  4. Βελτιώνει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή. Το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης και της αντοχής, καθώς το σώμα πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του.
  5. Βελτιώνει την ευελιξία. Το κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ευελιξίας, καθώς το σώμα γίνεται πιο χαλαρό και λιγότερο επιρρεπές σε τραυματισμούς.
  6. Μειώνει το άγχος και την κατάθλιψη. Το μπάνιο σε κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων του στρες και της κορτιζόλης, οι οποίες μπορούν να συμβάλλουν στο άγχος και την κατάθλιψη.
  7. Βελτιώνει τη διάθεση και την αυτοεκτίμηση. Η έκθεση στο κρύο νερό μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της αυτοεκτίμησης, καθώς μπορεί να προσφέρει ένα αίσθημα νίκης και επιτυχίας.
  8. Βοηθά στη διαχείριση του πόνου. Αυτό γιατί το κρύο νερό μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή και να αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος.
  9. Είναι σημαντικό να ξεκινήσεις σταδιακά το μπάνιο σε κρύο νερό, ειδικά αν δεν είσαι εξοικειωμένη με αυτό. Ξεκίνα με σύντομες βουτιές και αύξησε σταδιακά τη διάρκεια και τη συχνότητα των μπάνιων σου. Είναι επίσης σημαντικό να είσαι καλά προετοιμασμένη, φορώντας ζεστά ρούχα και παπούτσια πριν και μετά το μπάνιο.

Εάν έχεις κάποιο πρόβλημα υγείας, συμβουλεύσου το γιατρό σου πριν ξεκινήσεις να κάνεις μπάνιο σε κρύο νερό.

Διάβασε ακόμη:  Πρώτα μπάνια: Μπορεί το κολύμπι σε παγωμένη θάλασσα να είναι επικίνδυνο;

 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i