Πόνοι περιόδου και αντιμετώπιση: 3 λύσεις από ειδικευμένους γιατρούς

Ρωτήσαμε έναν γυναικολόγο, μία διαιτολόγο και έναν ρεφλεξολόγο για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους πόνους περιόδου.

womanΠόνοι περιόδου Πόνοι περιόδου και αντιμετώπισηαντιμετώπιση-with-menstrual-pain-picture-id1045270428

Πόνοι περιόδου και αντιμετώπιση: 3 λύσεις από ειδικευμένους γιατρούς

1. Ο γυναικολόγος

«Με την πρώτη υποψία πόνου, πάρε ιβουπροφένη» προτείνει ο Θωμάς Γκίκας, μαιευτήρας γυναικολόγος, Member of British Society for Colposcopy & Cervical Pathology, B.S.C.C.P. και προσθέτει:

  • «Μπλοκάρει την παραγωγή προσταγλανδίνων, χημικών του οργανισμού που προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα. Μπορείς να πάρεις μέχρι και 800 mg κάθε 6-8 ώρες. Εάν αυτό δε βοηθήσει, ρώτα το γυναικολόγο σου αν μπορείς να παίρνεις αντισυλληπτικό χάπι συνεχούς χρήσης, το οποία σταματά την έμμηνη ρύση – και τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου».

2. Η διαιτολόγος

«Σε έρευνες υποστηρίζεται ότι η πρόσληψη 1.200 mg ασβεστίου την ημέρα βοηθά στη μείωση πολλών συμπτωμάτων της εμμηνορρυσίας, συμπεριλαμβανομένων των κραμπών» αναφέρει η η Δέσποινα Σωτηρίου, διαιτολόγος, σύμβουλος Διατροφής και συμπληρώνει:

  • "Βοηθά η πρόσληψη αλατιού, η ενυδάτωση του οργανισμού και τα πολλά άπαχα γαλακτοκομικά. Ορισμένες μάρκες απο αυτά είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη D, η οποία βοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου. Την ίδια βιταμίνη περιέχουν τα μανιτάρια και ο κρόκος αυγού.

3. Ο νευρο-ρεφλεξολόγος

"Η ρεφλεξολογική αγωγή δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την πάσχουσα" επισημαίνει ο Ορφέας Δεβετζής, νευρο-ρεφλεξολόγος.

  • "Σε περίπτωση κατά την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο ρεφλεξολόγο, μπορείς να ανακουφιστείς με μαλάξεις στην κοιλιά, με απλές μαλάξεις στα κάτω άκρα, ειδικά του μεγάλου δαχτύλου που βοηθά στην γενική χαλάρωση , ένα ζεστό μπάνιο και θερμά επιθέματα στο υπογάστριο (στομάχι). Θα σε ανακουφίσει, επίσης, και η κατάκλιση σε εμβρυϊκή θέση".

Άστατη περίοδος; 5 συμπτώματα και η ερμηνεία τους

Οι πόνοι περιόδου έγιναν πολύ έντονοι, έχω κάτι; Να τι πρέπει να ελεγχθεί

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Fitness

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i