Αυτή η απλή πρωινή συνήθεια θα σε κρατήσει υγιή όσο μεγαλώνεις

Μια απλή αλλά απολαυστική τελετουργία.

young-woman-adding-white-sugar-to-the-coffee-picture-id948057158 Credit:nortonrsx

Αν ανήκεις σε αυτούς που λατρεύουν τον καφέ, τότε έχεις έναν ακόμα λόγο να απολαμβάνεις αυτή την πρωινή τελετουργία. Και παρ' όλο που υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με τη θετική ή αρνητική επίδραση του καφέ στην υγεία μας, μια νέα μελέτη που ανέφερε το Time και δημοσίευσε το περιοδικό Nature Medicine περιλαμβάνει σημαντικά ευρήματα για το αγαπημένο ρόφημα.

Συγκεκριμένα, η μελέτη με επικεφαλής τον David Furman, αναπληρωτή καθηγητή στο Stanford University, κατέληξε στο ότι όσοι πίνουν καφέ είναι περισσότερο προστατευμένοι από τις φλεγμονές- μια από τις κύριες αιτίες ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία- σε σχέση με όσους δεν τον συμπεριλαμβάνουν στην καθημερινότητά τους.

Ο Furman και η ομάδα του ανέλυσαν δείγματα αίματος 100 ατόμων, μικρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας- τα τελευταία φάνηκε να έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα σε γονίδια σχετικά με τις φλεγμονές που σχετίζονται με χρόνιες ασθένειες του γήρατος όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιακά προβλήματα. Όσοι ήταν περισσότερο προστατευμένοι από τις φλεγμονές, προέκυψε ότι κατανάλωναν καφεϊνη σε σταθερή βάση.

Διάβασε περισσότερα στο Madamefigaro.gr 

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i