Δοκίμασε αυτό το κόλπο των 2 δευτερολέπτων και μπορεί να κοιμηθείς καλύτερα το βράδυ

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα κολπάκι, υποστηριζόμενο από την επιστήμη, το οποίο θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ευκολότερα.

cute-blonde-in-her-bed-in-blue-pajamas-and-sleep-mask-top-view-picture-id855117644 Credit:KrisCole

Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ: Είχες μία κουραστική, πολυάσχολη ημέρα, αλλά το λεπτό που το κεφάλι σου ακουμπά το μαξιλάρι, για κανένα προφανή λόγο, δεν μπορείς να κοιμηθείς με τίποτα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει ένα κολπάκι, υποστηριζόμενο από την επιστήμη, το οποίο θα μπορούσε να σε βοηθήσει να κοιμηθείς ευκολότερα.

Σε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Indoor Air: International Journal of Indoor Environment and Health, οι επιστήμονες παρακολουθούσαν μία ομάδα από υγιείς ενήλικες καθώς κοιμούνταν για μία περίοδο πέντε νυχτών. Εκείνοι που κοιμούνταν με ανοιχτή την πόρτα του υπνοδωματίου ανέφεραν ότι είχαν έναν καλύτερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια νυχτερινό ύπνο σε σύγκριση με αυτούς που κοιμούνταν με την πόρτα κλειστή.

Διάβασε επίσης: Ξέρεις γιατί ΔΕΝ πρέπει ποτέ να πηγαίνεις θυμωμένη για ύπνο;

Και πώς μία πόρτα μπορεί να κάνει τη διαφορά;

Λοιπόν, όταν ανοίγεις την πόρτα, προσφέρεις καλύτερο αερισμό στο δωμάτιο, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να αποκοιμηθούν ευκολότερα. Στην έρευνα, το άνοιγμα της πόρτας είχε σαν αποτέλεσμα να πέσει ελαφρώς και η θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο, στους 20°C περίπου.

Στο μεταξύ, οι ειδικοί στον ύπνο γιατροί συμβουλεύουν να διατηρούμε τη θερμοκρασία του υπνοδωματίου μας στους 18°C με 20°C για τον καλύτερο δυνατό ύπνο.

Αντί να στριφογυρνάς στο κρεβάτι, άνοιξε λίγο την πόρτα του δωματίου σου. Το μόνο που θα πρέπει να σκεφτείς τώρα είναι πώς θα κρατήσεις έξω τον σκύλο και τα παιδιά!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i