Είναι ασφαλής η μεσοθεραπεία προσώπου; Και πότε δεν συστήνεται;

Αν είσαι πάνω από 30 ετών, σίγουρα την έχεις δοκιμάσει ή την έχεις σκεφτεί. Όμως είναι ασφαλής η μεσοθεραπεία προσώπου;

μεσοθεραπεία προσώπου είναι ασφαλής Nikodash

Συνεργάστηκε η Μαρίτα Κοσμαδάκη, δερματολόγος – αφροδισιολόγος, επισκ. Λέκτορας Δερματολογίας Boston University, ΗΠΑ (dermoiatriki.com)

Είναι ασφαλής η μεσοθεραπεία προσώπου, μπορεί να αναρωτιέσαι. Ας δούμε όμως πρώτα τι ακριβώς είναι. Πρόκειται για μία μη χειρουργική θεραπεία που αναζωογονεί το δέρμα, δίνει λάμψη, προκαλεί σύσφιξη και «σβήνει» μικρές γραμμές και ρυτίδες. Για την εφαρμογή της ο δερματολόγος θα επιλέξει το υλικό που ταιριάζει στις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Για παράδειγμα μπορεί να είναι σκέτο υαλουρονικό οξύ ή ένα μείγμα υαλουρονικού οξέος, βιταμινών, αμινοξέα ή πεπτίδια. Το μείγμα αυτό εγχέεται στο βαθύτερο στρώμα της επιδερμίδας με μικρά και πολλά «τσιμπήματα» που θα κάνει ο δερματολόγος σε όλη την επιφάνεια του προσώπου. Άλλες φορές ίσως  επιλέξει να εφαρμόσει τη μεσοθεραπεία με dermapen ή roller, όπου το υλικό εισέρχεται στο δέρμα από μικρές οπές που ανοίγουν αυτές οι συσκευές. Πρόκειται για μία καλά ανεκτή θεραπεία -ναι, μπορεί να πονάει λίγο, αλλά το αντέχεις- με εντυπωσιακό αποτέλεσμα εφόσον επαναλαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου.

Είναι ασφαλής η μεσοθεραπεία προσώπου;

Ναι, εφόσον γίνεται από ειδικό, με τις σωστές συνθήκες υγιεινής και με τη χρήση εγκεκριμένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενέσιμων υλικών. Μη διστάσεις να ρωτήσεις ποιας εταιρείας υλικά χρησιμοποιεί και εάν έχουν έγκριση από την ΕΕ (CE).

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και πάνω από 10 χρόνια και θεωρείται ως μία ασφαλής θεραπεία προσώπου. Καθώς για την εφαρμογή της χρησιμοποιείται βελόνα, είναι σημαντικό να γίνεται σε περιβάλλον ιατρείου με όλες τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής. Ορισμένες πιθανές παρενέργειες από τη μεσοθεραπεία προσώπου έχουν αναφερθεί, ωστόσο θεωρούνται ήπιες και υποχωρούν χωρίς θεραπεία. Σύμφωνα με δημοσίευση στην ιατρική επιθεώρηση Pubmed.gov (μπορείς να δεις εδώ την έρευνα στα αγγλικά) οι παρενέργειες είναι εξαιρετικά σπάνιες εφόσον εκτελούν από έμπειρο ειδικό. Στις μη συγκεκριμένες παρενέργειες περιλαμβάνεται η ναυτία, η τάση για εμετό, η διάρροια, ο ήπιος πόνος, η υπερευαισθησία του δέρματος, οίδημα, κνησμός και ερεθισμός στα σημεία της έγχυσης. Μπορεί επίσης να παρουσιαστούν εκχυμώσεις (μελανιές) στα σημεία της έγχυσης. Πιο συγκεκριμένες αντιδράσεις μπορεί να οφείλονται σε αντίδραση σε κάποια από τις ουσίες του μείγματος και περιλαμβάνουν αίσθημα παλμών, άγχος, τρέμουλο και μυικές κράμπες.

Πότε δεν συστήνεται

  • Στην εγκυμοσύνη και το θηλασμό
  • Σε ανθρώπους που νοσούν από μεταδιδόμενες ασθένειες όπως AIDS ή ηπατίτιδα
  • Σε ανθρώπους με γνωστή ευαισθησία σε κάποιο από το υλικό της έγχυσης

Διάβασε επίσης: Τι είναι η κορτιζόνη, ποιες χρήσεις και ποιες παρενέργειες έχει;

Διάβασε επίσης: Παρενέργειες φαρμάκων: Ποια φάρμακα αυξάνουν τον κίνδυνο πτώσης;

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i