Εξελίξεις: Τι περιμένουμε από τις νέες θεραπείες για το έκζεμα

Νέες υπό έρευνα θεραπείες για το έκζεμα και την ατοπική δερματίδα.

woman-body-care-close-up-of-long-legs-with-soft-skin-and-hands-picture-id931733062

Πρόκειται για ένα πολύ συχνό δερματικό νόσημα, που απασχολεί παιδιά και ενήλικες. Γι' αυτό και οι νέες θεραπείες για το έκζεμα που εξετάζονται είναι «καλά νέα» για όλους.

Νέες θεραπείες για το έκζεμα

Στο πρόσφατο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας (EADV), που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στη Μαδρίτη, το έκζεμα χαρακτηρίστηκε ως μείζον ιατρικό πρόβλημα παγκοσμίως. Υπολογίζεται ότι αφορά ποσοστό που μπορεί να φτάνει έως και το ένα τρίτο του πληθυσμού, ανάλογα με την υπό μελέτη χώρα, το ηλικιακό εύρος των συμμετεχόντων και τα διαγνωστικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται.

Σε στρογγυλό τραπέζι για δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τονίστηκε η ακάλυπτη ανάγκη στην ατοπική δερματίτιδα και στο χρόνιο έκζεμα χεριών. Ένα νέο μόριο που αναπτύσσεται για την αντιμετώπιση της μέτριας-σοβαρής βαρύτητας ατοπική δερματίτιδα είναι το tralokinumab, το κλινικό πρόγραμμα του οποίου βρίσκεται σήμερα σε μελέτη φάσης ΙΙΙ. Πρόκειται για ένα ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που μπλοκάρει την κυτοκίνη IL-13, που φαίνεται ότι διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην παθοφυσιολογία της ατοπικής δερματίτιδας, και θα χορηγείται με υποδόρια ένεση.

Οι εξελίξεις τρέχουν

Σε πολλούς τομείς οι νέες θεραπείες είναι όλο και περισσότερες και ικανοποιούν περισσότερες ανάγκες των ασθενών. Η επιστημονική κοινότητα αξιοποιεί τις υφιστάμενες έρευνες για να κατανοήσει καλύτερα τις συγκεκριμένες παθήσεις και να συνεχίσει να διατηρεί την εμπειρία του ασθενούς στο επίκεντρο των προσπαθειών της.

Διάβασε επίσης: Κοκκινίλες στο δέρμα: Έχω ροδόχρου ακμή, υπερευαισθησία ή αλλεργίες; Τι να κάνω;

Διάβασε επίσης: Εμμηνόπαυση και δέρμα: Πλάνο φροντίδας της επιδερμίδας κατά τη μεταβατική περίοδο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i