Καθαρά πιάτα και χωρίς μικρόβια: Υιοθέτησε αυτές τις συμβουλές υγείας

Αν θέλεις να είσαι σίγουρη ότι τρως σε καθαρά πιάτα, διάβασε τα παρακάτω tips.

έκζεμα δέρμα πιάτα petrenkod

Τα καθαρά πιάτα είναι κυρίως θέμα υγιεινής αφού τα παθογόνα μικρόβια στην κουζίνα μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία σου. Υιοθέτησε αυτές τις καλές συμβουλές υγείας για να είσαι σίγουρη ότι το φαγητό που τρως σου κάνει μόνο καλό.

Πιο καθαρά πιάτα αν τα πλένεις στο πλυντήριο πιάτων

Σε αντίθεση με το  πλύσιμο των πιάτων στο χέρι, το πλυντήριο πιάτων είναι σαφώς πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση των βακτηρίων και των μικροβίων. Παρότι μπορεί να βλέπεις σε κάποια πιάτα κολλημένα υπολείμματα τροφών, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν μικρόβια. Ο λόγος: Η υψηλή θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείται, σε αντίθεση με το πλύσιμο στο χέρι.

Χρησιμοποίησε αντιβακτηριακό υγρό πιάτων

Δεν είναι όλα τα υγρά πιάτων το ίδιο αποτελεσματικά σε ό,τι αφορά στην υγιεινή καθαριότητα. Τσέκαρε την ετικέτα να αναγράφει «αντιβακτηριακό». Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of Food Engineering (μπορείς να διαβάσεις εδώ την περίληψή της στα αγγλικά), ο συνδυασμός απολυμαντικού διαλύματος και χαμηλότερης θερμοκρασίας νερού (23 βαθμοί Κελσίου) ήταν αποτελεσματικός για την απομάκρυνση των βακτηρίων στις περισσότερες περιπτώσεις.

Πέτα το σφουγγάρι

Εάν πλένεις τα πιάτα σου με σφουγγάρι, είναι πιθανό ότι αντί να τα καθαρίζεις τα γεμίζεις με μικρόβια και βακτήρια! Η καλύτερη επιλογή είναι ένα σφουγγάρι σιλικόνης για τα πιάτα. Στεγνώνει γρήγορα και δεν αποτελεί καλό έδαφος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Δεν μπορείς να αποχωριστείς το σφουγγάρι για τα πιάτα; Άλλαζέ το κάθε εβδομάδα και στο ενδιάμεσο πλένε το στο πλυντήριο των πιάτων.

Απολύμανε και την πετσέτα των πιάτων

Απολυμαίνεις με προσοχή τα πιάτα. Ε, δεν θα τα στεγνώσεις με πια πετσέτα η οποία μπορεί να φιλοξενεί μικρόβια! Για να είσαι πιο σίγουρη, άλλαζε την πετσέτα της κουζίνας κάθε 2-3 ημέρες και φρόντισε να τη διατηρείς στεγνή ώστε να αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων.

Διάβασε επίσης: Κάθε πότε να αλλάζω τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες; (πιο συχνά απ’ όσο νόμιζες!)

Διάβασε επίσης: Έχεις 1′; Διάβασε κάθε πότε να αλλάζεις τα είδη προσωπικής υγιεινής!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i