Μάθε σε 3' πέντε βασικά δεδομένα για την ημικρανία

Η ημικρανία είναι μια σοβαρή νευρολογική διαταραχή που στην Ελλάδα επηρεάζει περίπου 1,2 εκατομμύρια ενήλικες.

πονοκέφαλος ημικρανία PeopleImages

Η ημικρανία δεν είναι απλώς «ένας δυνατός πονοκέφαλος»! Είναι μια πολύ «αληθινή» νόσος, που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα των ασθενών, τη δυνατότητά τους να εργαστούν, ακόμα και την κοινωνική και προσωπική τους ζωή.

Διάβασε εδώ 5 σημαντικά δεδομένα για την ημικρανία

25,3 εργάσιμες ημέρες

Τόσες εκτιμάται ότι χάνονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο ανά ασθενή με ημικρανία. Αυτό οφείλεται στην απουσία λόγω ασθένειας και στη μειωμένη παραγωγικότητα.

2η αιτία αναπηρίας

Έτσι έχει χαρακτηριστεί η ημικρανία παγκοσμίως, εξαιτίας της μεγάλης αρνητικής επίδρασής της στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του ατόμου.

Διάβασε επίσης: Πόνοι περιόδου, φούσκωμα, πονοκέφαλος: Οι ασκήσεις που θα σε ανακουφίσουν

Διάβασε επίσης: Ποιες είναι οι αλλεργίες της άνοιξης και πώς θα τις αντιμετωπίσεις τώρα (πριν σε πάρουν από κάτω!)

Η κορυφή του παγόβουνου

Η κεφαλαλγία, ο πονοκέφαλος, είναι μόνο ένα από τα συμπτώματα της ημικρανίας. Μια κρίση ημικρανίας συνήθως συνοδεύεται από αρκετά ακόμα συμπτώματα, τα οποία μπορεί να είναι διαφορετικά για κάθε άνθρωπο. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα και πιο ενοχλητικά είναι η σύγχυση, η ζάλη, η ναυτία, ο εμετός, οι διαταραχές στην όραση, η αυξημένη ευαισθησία στους θορύβους, στο φως και στις μυρωδιές.

Υποτιμημένη νόσος

Η ημικρανία όχι μόνο υποτιμάται ως νόσος, αλλά υποθεραπεύεται. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασθενείς επισκέπτονται γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων προτού λάβουν τελικά διάγνωση και καταλήξουν στον ειδικό, που είναι ο νευρολόγος.

83%

Στα 302 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο εκτιμάται το άμεσο κόστος για την ημικρανία. Το 83% από αυτό επιβαρύνει συχνά τους ίδιους τους ασθενείς, με επισκέψεις σε γιατρούς, αγορά φαρμάκων και χαμένο χρόνο εργασίας

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i