Μήπως το αλλεργικό άσθμα σου σημαίνει ότι έχεις άλλες αλλεργίες;

Αν υποφέρεις από αλλεργικό άσθμα, ας έχεις την προσοχή σου τεταμένη και για άλλα αλλεργικά συμπτώματα.

Ακάρεα σκόνης και γύρη υπαιτία για αλλεργίες;

Υποφέρεις από αλλεργικό άσθμα; Τότε ξεκινά η εποχή του χρόνου που πρέπει να είσαι εξαιρετικά προσεκτική. Αν τα συμπτώματα συνηθίζουν να εμφανίζονται πιο δυναμικά την άνοιξη, μπορεί να μην είναι το άσθμα η μοναδική σου αλλεργία.

Αλλεργικό άσθμα και άλλες αλλεργίες

Όπως αποκαλύπτεται σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Annals of Allergy, Asthma & Immunology, το 75% των ασθματικών ενηλίκων ηλικίας 20 με 40 πάσχουν από τουλάχιστον μία μορφή αλλεργίας. Επιπλέον, στους ενήλικες με ηλικία από 55 και άνω, το ποσοστό των αλλεργικών φτάνει το 65%. Οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα από μία έρευνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και Διατροφής του 2005-2006 στις ΗΠΑ, προκειμένου να διαπιστώσουν αν οι ερωτηθέντες ήταν αλλεργικοί σε οτιδήποτε υπήρχε σε μία λίστα από 19 αλλεργιογόνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Αν και προηγούμενη έρευνα έχει αποδείξει ότι περίπου το 60% με 80% των παιδιών και ενηλίκων με άσθμα είναι ευαίσθητοι σε τουλάχιστον ένα αλλεργιογόνο, αυτή η νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι από τους 18,7 εκατομμύρια ενήλικες που υποφέρουν από αλλεργικό άσθμα, οι περισσότεροι υποφέρουν και από αλλεργίες- αν και μπορεί να μην το καταλαβαίνουν.

Ωστόσο, αυτό το γεγονός δεν ισχύει αντίστροφα. Δηλαδή, το γεγονός ότι έχεις αλλεργίες δε σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να υποφέρεις και από άσθμα.

Διάβασε επίσης: Νέες προσεγγίσεις για την αλλεργική ρινίτιδα και προβλήματα του λάρυγγα

Διάβασε επίσης: Ρινίτιδα, ιγμορίτιδα, βρογχίτιδα: Πως θα τις αντιμετωπίσεις εναλλακτικά

Τα συμπτώματα των αλλεργιών

Τα συμπτώματα μίας αλλεργίας περιλαμβάνουν ερεθισμένα μάτια, μπουκωμένη μύτη και λαιμό που σε γαργαλάει. Το άσθμα, από την άλλη μεριά, επιτίθεται στα πνευμόνια και στενεύει τους αεραγωγούς.

Είτε έχεις άσθμα είτε όχι, το να καταναλώσεις κάποιο χάπι κατά της αλλεργίας δε θα σε βοηθήσει απαραίτητα στη φαγούρα και το συνάχι. Το καλύτερο είναι με την έναρξη των συμπτωμάτων να επισκεφθείς τον παθολόγο σου για να εντοπίσει αν τα συμπτώματα οφείλονται σε αλλεργίες ή σε κάποιο κρύωμα, ώστε να πάρεις την κατάλληλη θεραπεία και πραγματικά να απολαύσεις την άνοιξη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i