Μύθοι και αλήθειες για τη δυσκοιλιότητα: Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση;

Πόσα από αυτά που πιστεύεις για τη δυσκοιλιότητα είναι αλήθεια και πόσα δεν ανταποκρίνονται καθόλου στην πραγματικότητα;

12.01.2019

εχεις διαβασει

Πόσο σοβαρά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η… αποχή από την τουαλέτα για μερικές μέρες και πόσο πιθανό είναι μια τσίχλα που κατάπιες να κολλήσει στον πεπτικό σωλήνα και να προκαλέσει δυσκοιλιότητα; Αποκρυπτογραφούμε μερικούς από τους πιο διαδεδομένους μύθους (ή μήπως αλήθειες) που αφορούν αυτό το τόσο δυσάρεστο πρόβλημα.

Μύθος: Θα πρέπει να πηγαίνεις στην τουαλέτα κάθε μέρα

Το τι είναι «φυσιολογικό» διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι επισκέπτονται την τουαλέτα τρεις φορές τη μέρα, άλλοι τρεις φορές την εβδομάδα. Παρότι το να πηγαίνεις στην τουαλέτα μια φορά τη μέρα είναι συνηθισμένο, δεν πειράζει αν περάσουν μερικές μέρες χωρίς να πας. Δυσκοιλιότητα σημαίνει να έχεις λιγότερες από τρεις κενώσεις την εβδομάδα. Θεωρείται ότι έχεις σοβαρή δυσκοιλιότητα αν έχεις λιγότερες από μία κενώσεις την εβδομάδα. Ζήτησε ιατρική βοήθεια για ξαφνική δυσκοιλιότητα ή δυσκοιλιότητα που διαρκεί περισσότερες από δύο εβδομάδες.

Μύθος: Η δυσκοιλιότητα δημιουργεί τοξίνες και προβλήματα υγείας

Ορισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως η δυσκοιλιότητα κάνει το σώμα να απορροφά δηλητηριώδεις ουσίες από τα κόπρανα. Πιστεύουν πως αυτό προκαλεί ασθένειες όπως αρθρίτιδα, άσθμα και καρκίνο του εντέρου. Όμως δεν υπάρχουν στοιχεία πως τα κόπρανα παράγουν τοξίνες ή ότι ο καθαρισμός του εντέρου, τα καθαρτικά ή τα κλύσματα μπορεί να προλάβουν τον καρκίνο ή άλλες ασθένειες.

shutterstock_177779042

Αλήθεια: Τα γαλακτοκομικά μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα

Αν έχεις δυσανεξία στη λακτόζη, η κατανάλωση γαλακτοκομικών θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι με τη συγκεκριμένη δυσανεξία μπορούν να φάνε μια μικρή ποσότητα γαλακτοκομικών την ημέρα χωρίς να τους δημιουργήσει προβλήματα. Μίλησε με το γιατρό σου αν ακόμη και οι μικρές ποσότητες σου προκαλούν δυσκοιλιότητα.

The Mamagers Update

14 σκέψεις της ανατρεπτικής Βιρτζίνια Γουλφ για τη ζωή

6 απαντήσεις «ώριμων» και «ανώριμων» γονέων προς τα παιδιά

[related id="35750"]

Περισσότερα από Υγεία

Best of network

#shapegreece