Τεστ για δυνατούς λύτες | Πώς κάνω τον εγκέφαλό μου να «δουλεύει» για δύο

Δεν θέλει κόπο. Θέλει κατάλληλη τεχνολογία, σωστά συστατικά, κατάλληλα προϊόντα και τρόπο.

BeFunky-collage (3)

Όλοι περνάμε από «κύκλους» απόδοσης και απαιτήσεων στη ζωή μας: Μπορεί ένας μήνας χαλαρός, ήπιων υποχρεώσεων και χωρίς αυστηρές προθεσμίες, να διαδέχεται τον μήνα της εξεταστικής περιόδου, τον μήνα των απανωτών meetings και τηλεφωνημάτων για εκείνα τα deadlines που εκπνέουν και πρέπει να προλάβουμε. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, εργοδότες, γονείς, αθλητές... Όλοι έχουμε ρυθμίσει τον τρόπο ζωής που μας εξυπηρετεί και μέσα σε αυτόν βρίσκουμε τις ισορροπίες μας, ανάμεσα στο να νιώθουμε παραγωγικοί και δημιουργικοί, αλλά και το να μην πάθουμε burn out.

Ωστόσο, καταφέρνουμε να τα κανονίζουμε όλα πάντα τέλεια, όντες σε θέση να αναγνωρίζουμε ποιο είναι το σημείο εκείνο που ο εγκέφαλος μας «εγκαταλείπει»; Πρόκειται για εκείνη την πολύ λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη μέγιστη απόδοση και την εξάντληση των πνευματικών πόρων, τότε που η μικρή φωνή μέσα μας ψιθυρίζει το εκνευριστικό «στα ΄λεγα».

Η αλήθεια είναι πως όσον αφορά τις σωματικές διεργασίες τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα και τα σήματα αρκετά πιο ειλικρινή μαζί μας. Η σωματική κόπωση είναι δύσκολο να αμφισβητηθεί, είναι ορατή και απτή, ενώ συνήθως αρκεί ένας βαθύς ύπνος, μια μικρή αποχή από σωματικές δραστηριότητες ώστε το κορμί να επανέλθει. Ο πόνος, οι τραυματισμοί, η αδυναμία θέτουν το δικό τους κατηγορηματικό «έως εδώ».

Τα πνευματικά όρια όμως είναι πιο δυσδιάκριτα και μπορούν εύκολα να υποτιμηθούν ή ακόμη και να παραβλεφθούν πλήρως από όλα τα contol freaks (σαν και εμένα) που υπάρχουν εκεί έξω. Τι γίνεται λοιπόν όταν μας προδίδει ο εγκέφαλος, όταν σταδιακά συγκρατούμε όλο και λιγότερες πληροφορίες και η συγκέντρωση μοιάζει ένα ολοένα και δυσκολότερο task που απαιτεί από εμάς προσπάθεια και περισσότερο κόπο από ότι συνήθως;

Πώς ξεκίνησαν όλα

Και κάπου εδώ ήρθε η ώρα να μιλήσω για τη δική μου εμπειρία, με την οποία ίσως όλοι λίγο - πολύ έχουμε έρθει αντιμέτωποι. Πρόκειται για όταν οι υποχρεώσεις ξαφνικά αυξάνονται 150% από το ανθρωπίνως διαχειρίσιμο επίπεδο, το άγχος μας παίρνει αγκαλιά και αρνείται να μας αφήσει και ο ύπνος μοιάζει σαν μια αγαπημένη συνήθεια πολυτελείας ενός μακρινού και ξέγνοιαστου αθώου παρελθόντος.

Έτσι λοιπόν και εμένα οι αρχές του 2021 με βρήκαν να αμφιταλαντεύομαι ανάμεσα στον multi-tasking τελειομανή εαυτό μου και τον πιο επιεική, εκείνον που μου συγχωρεί λάθη και αδυναμίες. Έτσι, από τη μια πλευρά τα  «πώς θα τα καταφέρω» και «πότε θα προλάβω» και από την άλλη τα «σιγά το δύσκολο», «το 'χω κάνει τόσες φορές», και το κλασικό αγαπημένο «όλοι οι άλλοι που το κάνουν τι καλύτερο έχουν από εμένα;» έδιναν τη δική τους μάχη μέσα στο μυαλό μου, το οποίο άρχιζε σταδιακά να αποδίδει όλο και λιγότερο.

Ξαφνικά παρατήρησα ότι χρειαζόμουν πολύ περισσότερο χρόνο ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα, σταμάτησα να συγκρατώ και να επεξεργάζομαι εύκολα πληροφορίες, ενώ ένιωθα μια μόνιμη εξάντληση ακόμη και μετά από πολλές ώρες ύπνου. Ωστόσο λίγο πριν το burn out, στην κρίσιμη στιγμή που προηγείται της πνευματικής κατάρρευσης, μπήκε στη ζωή μου ο πιο πολύτιμος σύμμαχος.

Όλα ξεκίνησαν όταν ανέφερα το πρόβλημά μου στην εξίσου πολυάσχολη κολλητή μου, η οποία μου μίλησε αμέσως για το Atomic Nootropic, το δικό της μυστικό για να τα προλαβαίνει πάντα όλα, να είναι δημιουργική και αποτελεσματική με ό,τι κι αν καταπιάνεται και όχι απλά να δρα διεκπαιρεωτικά εκτελώντας υποχρεώσεις τη μία μετά την άλλη.

Atomic Nootropic ή αλλιώς atomic-ή βόμβα πνευματικής διαύγειας

Το Atomic Nootropic είναι αυτό που εγώ και όλοι οι άνθρωποι σαν εμένα θα ευχόμασταν να είχε μπει στη ζωή μας νωρίτερα, για να μας είχε γλιτώσει και σε άλλες παρόμοιες πολυάσχολες διανοητικά περιόδους. Βοηθά τον εγκέφαλο να είναι πάντα σε εγρήγορση, να αποδίδει στα βέλτιστα επίπεδα ή αυτό που συνηθίζω να λέω «να δουλεύει για δύο». Είναι σαν να έχεις δύο εγκεφάλους, τον κανονικό που είχες πάντα και έναν εφεδρικό, που λειτουργεί επικουρικά όταν ο πρώτος χρειάζεται βοήθεια.

Πώς γίνεται αυτό; Το Atomic Nootropic περιέχει συστατικά που έχουν εντοπιστεί από έρευνες ότι συμβάλλουν στην γνωστική λειτουργία, ιδιαίτερα στις λειτουργίες της μνήμης, της δημιουργικότητας και της γνώσης. Κάποια από αυτά προάγουν την ανάπτυξη νεύρων για την μαθησιακή απόδοση, ενισχύουν τα επίπεδα GABA σεροτινίνης και ντοπαμίνης και βελτιώνουν τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο κάνοντας τον να λειτουργεί ταχύτερα ενισχύοντας τα κύματα άλφα. Τέλος, υπάρχουν συστατικά που ενεργοποιούν μηχανισμούς που επηρεάζουν θετικά την μνήμη και τον ορίζοντα δημιουργίας ενώ επιβραδύνουν την γήρανσή του και αυξάνουν τα βασικά γάγγλια του.

Το προϊόν στοχεύει όσο το δυνατόν περισσότερες εγκεφαλικές οδούς και εγκεφαλικές λειτουργίες, μεγιστοποιώντας τη γνωστική απόδοση σε πολλές διαφορετικές πτυχές. Συγκεκριμένα, στοχεύει σε έξι εγκεφαλικές οδούς - ενέργεια, χημικές ουσίες εγκεφάλου, ροή αίματος, εγκεφαλικά κύματα, νευροπροστασία και νευροαναγέννηση.

Μπορεί λοιπόν μερικές φορές το μυαλό να «παίζει» μαζί μας, εμείς ωστόσο δεν παίζουμε ποτέ μαζί του: Οποιοδήποτε σκεύασμα χρησιμοποιούμε για να ενισχύσουμε τη λειτουργεία του εγκεφάλου μας πρέπει να είναι πιστοποιημένο και να πληροί ορισμένων κριτηρίων. Τα καλά νέα είναι ότι τα Atomic Nootropic πληρούν όλων αυτών (και ακόμη περισσότερων), εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία του 3D technology. 

Εξειδίκευση, τεχνολογία προβιοτικών, υψηλή καθαρότητα: Ένας 3D εγκέφαλος υψηλών ταχυτήτων στις υπηρεσίες μας.

PERSONALIZATION® : Τα Atomic χάρη στην ευρεσιτεχνία της Amhes Pharma κατάφεραν να φέρουν τις δοσολογίες όσο πιο κοντά γίνεται για τον καθένα ξεχωριστά, για πρώτη φορά παγκοσμίως, λόγω του μοναδικού συστήματος προώθησης των συστατικών με ψεκασμό.

PROBIO® TECHNOLOGY : Τα Atomic συνδυάζουν ταυτόχρονα την μοναδική τεχνολογία προβιοτικών της Amhes, η οποία επιτρέπει την ισορροπία της χλωρίδας στην στοματική κοιλότητα με αποτέλεσμα την υγεία των σιελογόνων αδένων, άρα και την ολοκληρωμένη απορρόφηση τω συστατικών μέσω αυτών

HIGH CLEAR® ΥΨΗΛΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ : O SERIUM απιονισμός του νερού χρήσης και η UV απολύμανσή του, επιτυγχάνει υψηλής καθαρότητας τελικού προϊόντος, με καλύτερα αποτελέσματα στον οργανισμό.

 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ATOMIC: Η «δύναμη» του εγκεφάλου στο συρτάρι, την τσάντα, το κομοδίνο σου

Επειδή είμαι αρκετά επιφυλακτική με όσα επιλέγω να εισάγω στον οργανισμό μου, εννοείται πως αφού συμβουλεύτηκα πρώτα τον γιατρό μου, έκανα και τη δική μου έρευνα. Με λίγα λόγια, συνειδητοποίησα ότι τα Atomic Nootropic:

  • Έχουν, ευέλικτη δοσολογία. Όση έχει ανάγκη ο οργανισμός.
  • Προσφέρουν, υψηλή απορρόφηση 95%, έναντι 15% των καψουλών.
  • Δίνουν άμεση δράση, διότι η απορρόφηση γίνεται από τους σιελογόνους αδένες.
  • Περιέχουν υψηλής ποιότητας συστατικά και υψηλή τελική καθαρότητα.
  • Έχουν ευκολία στην χρήση για όλους. Ιδιαίτερα από κλινήρεις, παιδιά, ηλικιωμένους.
  • Εγγυόνται υψηλή και εγγυημένη αποτελεσματικότητα.

Οδηγίες χρήσης ή αλλιώς οδηγίες προς ναυτιλλομένους εγκεφάλους:

Λαμβάνεις 7 ψεκασμούς (spray) την ημέρα ή όσες συστήνει ο ιατρός / φαρμακοποιός σου. Ανακίνησε καλά πριν από κάθε χρήση.

Φυσικά, τα άτομα με προβλήματα υγείας, φαρμακευτική αγωγή και οι έγκυες θα πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους για την χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Μπορείς να βρεις τα Atomic Nootropic στο BetterVita.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για υγεία, διατροφή και γυμναστική στο shape.gr

Read Next

MORE FROM

Υγεία

Δεικτης μαζας σωματος

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Ποσο νερο πρεπει να πινω

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i

Θερμιδες που καιω στο τρεξιμο

Συμπλήρωσε τα παραπάνω πεδία

i